https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Национално състезание "Иновационен лагер 2010-2011" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Четвъртък, 28 Октомври 2010 12:05, Джуниър Ачийвмънт България


Националното състезание „Иновационен лагер 2010-2011” се провежда от Джуниър Ачийвмънт България като част от общоевропейски проект, финансиран от Европейската комисия (Главна дирекция „Образование и култура”). През първия срок на учебната 2010-2011 г. иновационните лагери се провеждат в партньорство с Майкрософт България. През втората половина на ноември 2010 г. над 10 училища в страната ще организират иновационни лагери на локално ниво, а Джуниър Ачийвмънт България ще проведе иновационен лагер, отворен за ученици от цялата страна, в Държавна търговска гимназия „Д.Хадживасилев”-Свищов.


Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт – Янг Ентърпрайз Европа (JA-YE Europe), който мотивира младите хора да бъдат изобретателни и да поемат рискове в интерактивна среда и така развива тяхната предприемаческа нагласа. По време на лагера учениците се събират, за да разискват конкретно бизнес предизвикателство и да генерират идеи, които биха разрешили поставения казус. Темата на предизвикателството за всички училища ще бъде зададена от Майкрософт България и съобщена своевременно на всички координатори на иновационни лагери по училища.

Иновационният лагер е интензивно преживяване за ученици на възраст от 15 до 18 г., тъй като те трябва да намерят решение на предизвикателството в рамките на 6 до 24 часа, разполагайки единствено с достъп до компютри, интернет и съветите на бизнес консултанти доброволци. Участниците не разполагат предварително със заданието на предизвикателството, а го научават едва след като бъдат разпределени по отбори. След като се справят с разработването на решението, отборите ще трябва да направят триминутна презентация пред публика и да отговорят на въпросите на жури, което след това определя победителите.

Членовете на екипите не се познават и трябва бързо да се адаптират едни към други и да разпределят адекватно задачите помежду си, за да могат да работят заедно ефективно. Това допринася за развиването на междуличностните умения, както и на готовността за поемане на лична отговорност.

Чрез участието си в иновационния лагер учениците ще имат възможността да придобият по-задълбочено познание за света на работата и предприемаческия дух чрез подхода „учене чрез правене”, ще развият уменията си за решаване на проблеми и ще се научат да работят под напрежение в съкратени срокове.

 

***
Ако форматът ви е заинтригувал и се интересувате да допринесете към образованието като форма на корпоративна социална отговорност, вие бихте могли да станете активен участник в проека Иновационен лагер! Всяко училище, което провежда иновационен лагер, има нужда от доброволци представители на бизнеса, които да консултират учениците при работата им върху поставения казус. Ако желаете да се включите като бизнес консултант, моля свържете се с Вера Петканчин, Джуниър Ачийвмънт България, на тел. 0887 30 90 33, 02/989 36 60 и е-майл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. за повече подробности и списък на училищата и градовете, в които ще се проведат иновационни лагери.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..