https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Български младежи получиха международно признание за неформалното си образование ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Събота, 29 Януари 2011 10:10, НЧ "Бъдеще сега"
Млади българи измериха постиженията си с връстниците си по света на официалното откриване на Международната награда за млади хора в България.

На 25 януари 2011 г. се проведе официалното откриване на Международната награда за млади хора в България с подкрепата на Посолството на Великобритания, Министерството на образованието, младежта и науката.
Бронзова награда на Калина Бибишкова
Домакин бе посланикът на Великобритания  Н. Пр. Стийв Уилиамс, който заедно с Министъра на образованието, младежта и науката г-н Сергей Игнатов връчиха наградите на първите български младежи Калина Бибишкова и Велика Янкова, завършили успешно бронзовото ниво на Наградата.  Вдъхновител на събитието беше  Народно читалище „Бъдеще сега”- независим лицензиран оператор на Наградата в България.

Наградата дава международно признание, разпознаване на натрупания опит и умения в неформалното образование. Първите участници са посланиците за разпространението на програмата в цяла България. Целта е младите хора да работят с ума и сърцето си за личностното си развитие и случването на позитивната социална промяна в обществото и общностите, където живеят.

Международната награда за млади хора е инициатива, започнала във Великобритания през 1956 г., която до днес е помогнала за развитието на повече от 7 милиона младежи в над 130 страни по света. В момента над 845 000 млади хора глобално участват в програмата. Наградата дава възможност на младите хора да си поставят и постигат предизвикателни цели, работейки с индивидуални ментори от различни сфери, обхващащи доброволчеството, физическата активност, индивидуалните им умения, пътешествия, приключения и дори пребиваване в други държави. Придобитите умения и опит са изключително ценни за цялостното развитие на младежите, като същевременно Наградата е важен компонент на корпоративната социална политика на водещи компании и организации по света.

Изгледайте кратко видео, което описва Наградата в 2 минути и 36 секунди.

За повече информация вижте сайта на Наградата за България, официалния сайт или пишете на: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..