https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Мтел с приз за „Зелен бизнес” от Министерство на околната среда и водите ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Четвъртък, 06 Юни 2013 11:19, Mtel

 

 министърът на околната среда и водите Искра Михайлова връчва приза на главния изпълнителен директор на Мтел Андреас МайерхоферТелекомът получи специална награда за подкрепа на екологични проекти в рамките на ежегодната Национална кампания „Зелена България”


Мтел получи „Благодарствен приз за подкрепа на екологични проекти” в рамките на ежегодната кампания „Зелена България”. Телекомът е отличен в категория „Зелен бизнес” с Мтел еко грант програмата си, която реализира вече шеста поредна година в подкрепа на малки, но стойностни зелени инициативи.


Мтел еко грант се провежда, за да спомогне за опазването на околната среда и запазване биоразнобразието в българската природа. Програмата разглежда опазването на природата като резултат от действието на национални политики, работата на професионалисти и доброволци природозащитници; природощадящата стопанска дейност.


50 000 лева е сумата, която телекомът предоставя на пет неправителствени организации, за да реализират зелени идеи по Мтел еко грант през настоящата година. Избраните зелени решения бяха определени от независима комисия между 30 проектни предложения, насочени в три области:

  • Опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове;
  • Насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие;
  • Определяне и опазване на вековни дървета и гори.


Грантовата програма е неразделна част от социално-отговорната политика на Мтел, която е в подкрепа на българското общество в три основни области: социална сфера, околна среда и природа и отговорност към служителите.


Мтел еко грант се осъществява с професионалното съдействие на фондация „Помощ за благотворителността в България”.


За трета поредна година Министерството на околната среда и водите провежда национална кампания „Зелена България”. В категорията за „Зелен бизнес” се включиха множество фирми и бизнес организации със свои проекти, финансирани и реализирани от самите тях с грижа към природата и околната среда. Номинираните са в три категории - голям, среден и малък бизнес, като тази година за първи път беше връчен и специален благодарствен приз.

Кампанията „Зелена България” ще продължи до края на годината в още две категории – най-активна община и най-зелен град.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..