https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Акция на WWF свързва традиционната кухня с грижи за стари породи в парк Българка ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Сряда, 05 Ноември 2014 18:00, CSR News

12 автентични рецепти, традиционни за местните хора в района на Природен парк "Българка" ще могат да бъдат изпробвани през целия месец ноември в ресторантите на "К-експрес" в София, Пловдив, Бургас и Варна.

 

Тревненска салата - Снимка: WWFИнициативата е част от кампанията "Кулинарните тайни на природата" на природозащитната организация WWF. Тя е част от дългосрочния проект "Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони".

10% от сумата, събрана от продажбата на храните по рецепти от парк "Българка", ще отидат във фонд, който ще се изразходва за възстановяването на средностаропланинска овца по пасищата в района на парка.

"След края на кампанията с набраните средства ще закупим агнета от застрашената от изчезване порода. Ще предоставим тези животни за отглеждане на стопани от района на парка, за да можем постепенно да възстановим породата и по този начин да съхраним планинските пасища и цялото им биоразнообразие", разясняват идеята си организаторите на кампанията от WWF.

Инициативата им е част от пилотна схема за плащания за екосистемни услуги "Възстановяване и поддържане на характерния генофонд в защитените територии", разработена от WWF.

 

Ястията, които могат да бъдат опитани са:


Чушки с ориз и гъби от село Зелено дърво; тревненска гъбена чорба; вегетарианска мусака по тревненски; "Лъжлив Съби" от Габровско; тревненска салата от чушки, сини сливи и праз; тревненски сач с пилешко и свинско; патладжан по тревненски; пикантен боб с маслини; свинско с картофи; печената тиква с мляко, мед и орехи; содената питка със сирене и тревненската чорбаджийска запеканка.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..