https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Climate Lounchpad 2015 търси бизнес идеи, които да помагат в борбата срещу климатичните промени ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Сряда, 20 Май 2015 21:37, CSR News

 

Предприемаческото състезание Climate Launchpad селектира повече от 1000 нови Cleantech идеи за справяне с изменението на климата!
Тази година България е част от второто издание на най-голямото Европейско състезание за предприемачи в сферата на чистите технологии (cleantech).

От 11 май 2015 г. състезанието Climate Launchpad 2015 г. е отворено за кандидатстване и в България.


Студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и служители, които мечтаят да стартират собствен бизнес могат да кандидатстват със своите бизнес идеи, свързани с изменението на климата. Най-добрите бизнес идеи ще получат достъп до KIC Climate Accelerator. Конкурсът е отворен за кандидатстване паралелно в 26 европейски страни.

Състезанието в България
От 11 май до 20 юни, можете да кандидатствате със своята бизнес идея, след което членовете на националното жури в България, ще селектират бизнес идеите с най-голям потенциал, според специални критерии.

Селектираните екипи ще участват в:

•    2-дневен национален Boot Camp (обучение с практическа насоченост) в София, с едни от най-добрите обучители на Climate Launchpad;
•    Специална обучителна програма на всеки от селектираните екипи, в 6 коучинг сесии, които ще помогнат на вашата идея да се превърне в атрактивен бизнес за инвеститор;
•    Национален финал и представите своята бизнес идея пред национално жури и да станете част от ТОП 3 в България, както и да получите много награди.

Екипите, които попаднат в ТОП 3 от националното състезание, получават възможността да представят своята бизнес идея на Европейското състезание в началото на септември 2015 година, в Амстердам, Холандия.  Топ-3 на Европейския финал печелят от € 2500 до € 10,000, а всички участващи екипи ще могат да докажат потенциала на своята бизнес идея пред инвеститори и да привлекат интереса на KIC Climate Accelerator (на български е пак акселератор).

Условията за кандидатстване можете да видите на официалната страница на състезанието http://climatelaunchpad.org

Подробности за реализацията на състезанието в България, можете да откриете на страницата на официалния координатор за България – Cleantech Bulgaria.

Национални партньори на състезанието са: Betahaus Sofia, Start it Smart, Софтуерен университет и Дневник.

Frans Nauta, Заместник директор на  Entrepreneurship Climate-KIC:"Ние виждаме големи възможности за създаване на иновативни бизнес идеи за борба с изменението на климата. Това състезание помага за събиране на най-добрите идеи и свързва хората в една cleantech общност от предприемачи, университети, фирми и инвеститори. Заедно можем да променим икономиката в света."

Гледайте видео за второто издание на Climate Launchpad 2015 и вдъхновяващите истории на победителите през изминалата година.

Следете състезанието и в социалните мрежи:

Facebook
www.facebook.com/climatelaunchpad
www.facebook.com/ClimateKIC

Twitter
@ClimateLaunch
@ClimateKIC

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..