https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ постигна 11-ти тон ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Понеделник, 13 Юли 2015 15:03, csr-news

Зелената благотворителна кампания завладя цяла България и вече има единадесети тон пластмасови капачки

 

Посред лято фондация „Идея в действие” има удоволствие да съобщи поредната положителна новина в кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. На лице е вече единадесети тон събрани и предадени за рециклиране пластмасови капачки с благородна и екологична цел.

 

Цяла България се включва в зелената благотворителна кауза с цел подпомагане на децата в неравностойно положение и на опазване на чистота на околната среда в страната. Пластмасови капачки от всякакъв вид се събират в детски градини и ясли, училища, университети, институции, частни български и международни компании, заведения за обществено хранене, читалища и др. Едни от най-активните места в България са във Варна, Видин, София, Пловдив, Кюстендил, Плевен и др.

 

„Единадесетият уред е отново хладилник. Той е настанен в новосъздадения център за обществена подкрепа в кв. Факултета в столицата. Центърът ще предоставя услугата "полудневна градинска група" за деца от 3 до 6 годишна възраст от уязвимите общности. Както сподели госпожа Ивелина Михайлова - Координатор Проект „Ранно детско развитие в уязвими общности", целта на детската градинска група е превенция на исоставянето, повишаване на училищната готовност и повишаване на качеството на грижата за детето в семейна среда за деца от уязвимите социални групи.“ Това казва Ива Колева – председател на фондация „Идея в действие“. В самата детска градина също ще се събират пластмасови капачки в подкрепа на каузата на кампанията, за да участват в следващи дарения за други социални услуги в България.

 

Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е организирана на доброволен принцип и работи с постоянна помощ от доброволци, няма краен срок и постоянно се развива. Може да се включи всеки и да стане част от една завладяваща кауза, която променя обществото ни към по-добро и създава устойчив модел на поведение за малки и големи.

 

С кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, както и другите си инициативи екипът на фондация „Идея в действие” постоянно доказва, че с на вид обикновени идеи може да постигне необикновен ефект - за самите участници, за цялото общество в опазване на околната среда.

 

Всеки, който желае да стане част от каузата на кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, може да направи това, като се свърже с организаторите от фондация "Идея в действие" на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..