https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Национален ден на природните паркове 2011 ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Четвъртък, 12 Май 2011 12:46, WWF

 

Дипломати, популярни актьори, музиканти и журналисти се включват в ежегодната инициатива Национален ден на природните паркове на международната природозащитна организация WWF, която се организира за четвърти път на 14 май (събота). Акцията е в партньорство с GLOBUL и администрациите на 11-те природни парка в България.


«Посланиците» на природните паркове ще се включат на място като доброволци в почистването и обновяването на инфраструктурата и местата за отдих в 11-те природни парка на България.

Временно изпълняващата длъжността посланик на Великобритания в България г-жа Катрин Барбър, журналистите и водещи Ники Кънчев, Симо от „БГ Радио”, Христина Балинска и Венелин Петков от bTV ще помагат в Природен парк Витоша на Дендрариума, Драгалевски манастир и в село Бистрица.

Посланикът на Румъния в България Н. Пр. г-н Антон Пакурецу ще присъства в Природен парк Персина в Белене, на брега на Дунав.

Вокалистът на „Гравити Ко.” Явор Захариев и композиторът Славчо Лобошки ще помагат в Природен парк Беласица край Петрич.

Рапърът Биг Ша и композиторът Теди Генев ще бъдат посланици на Природен парк Златни пясъци край Варна.

Поп певицата Тони Димитрова ще помага в Природен парк Странджа.

Актьорът Валери Йорданов ще участва отново в Природен парк Врачански Балкан.

Синоптикът на bTV Станислава Цалова ще бъде отново доброволец в Природен парк Рилски манастир.

Актьорът от Русенския театър „Сава Доброплодни” Венцислав Петков ще бъде посланик в Природен парк Русенски Лом.

Юристът Ася Николова ще помага в Природен парк Шуменско плато.

Природните паркове Витоша, Рилски манастир, Златни пясъци, Врачански Балкан, Русенски Лом, Странджа, Шуменско плато, Българка (край Габрово), Сините камъни (край Сливен), Персина (край Белене) и Беласица са най-посещаваните защитени природни територии в България и посрещат над 10 милиона души всяка година. За съжаление някои недобросъвестни посетители оставят отпадъци след себе си, разрушават местата за отдих и туристическата маркировка.

Националният ден на природните паркове се проведе за първи път през есента на 2007 г. Тогава над 1000 доброволци събраха 12 тона боклук в природните паркове на България. Пластмасовите опаковки се оказаха сред най-често срещаните отпадъци, изоставени сред природата.

При третото издание през май 2010 г. близо 3000 доброволци събраха над 15 тона отпадъци, участваха ремонтирането на туристическата инфраструктура и в изграждането на мостчета по някои от най-популярните маршрути.

Повече подробности за сборните пунктове и началните часове на Национален ден на природните паркове може да намерите на http://wwf.bg и тук!

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..