https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Форум и изложба за енергийна ефективност, възобновяема енергия и управление на отпадъци ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Понеделник, 19 Март 2012 12:13, Via Expo

 

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ЗЕЛЕНИЯ БИЗНЕС

От 28-ми до 30-ти март София ще се превърне в зелената столица на Югоизточна Европа. Това ще бъде времето, когато ще се проведе най-мащабното в България събитие - Форум и изложба за енергийна ефективност, възобновяема енергия и управление на отпадъци, организирано от Виа Експо. Изявата е с бизнеснасоченост и ще събере инвеститори и експерти от региона, които ще имат възможността да се запознаят с най-добрите световни практики и да видят на едно място богато разнообразие на иновативни продукти.


ФОРУМЪТ

80 лектори от Европа, Азия и Америка ще направят презентации по актуални теми, свързани със законодателните, технологични и инвестиционни аспекти на зелената енергия и отпадъците. На 28-ми март делегатите ще дискутират въпроси за финансиране на ЕЕ и ВЕИ проекти. В сесията ”Управление на отпадъци” и „Депониране” ще участват представители на Международната асоциация за твърди отпадъци, Българската стопанска камара и Технологичния университет във Виена. Общините ще обсъдят своите проблеми и решения на Кръгла маса, а за доброто настроение на участниците ще се погрижат музиканти от Научния панаир от Норвегия, чиято музика е вдъхновена от природата.

Енергийната ефективност ще бъде акцент през втория ден от изявата. Каква е новата европейска политика и регулаторните рамки, какво е състоянието и тенденциите на пазара и какви са възможностите на централизираното отопление и охлаждане – отговори ще дадат лектори от Европейската комисия, Световния алианс за децентрализирана енергия, Австрийската енергийна агенция и др.

 


Специална сесия ще бъде посветена на енергията от отпадъци, в рамките на която Европейските доставчици на технологии за получаване на енергия от отпадъци ще се фокусират върху екологичните и законодателни изисквания. Друга интересна тема е биомасата – нейният потенциал като източник на ресурси. Въпреки развитието на технологиите най-доброто решение за справяне с проблемите с отпадъците е превенцията и рециклирането. Експерти от АCR+ ще разгледат примери от големи европейски градове и ще покажат силата на информационните кампании.

ИЗЛОЖБАТА ще бъде разположена в 4 зали и на външни площи, като обхваща няколко тематични сектори. Водещи имена като Canadian Solar, REC, JCS Solar, Csun, Global Wind Power, Solarezo, Алукьонигщал, Susinoil, Cink Hydro, Muyang Group и мн. др. ще представят системи за възобновяема енергия от вятър, слънце, вода и биомаса. Решения за повишаване на енергийната ефективност ще видим от АББ, които намират широко приложение в индустрията и бита.

Традиционен изложител е Fronius. Компанията притежава богат опит и традиции в производството на соларна електроника. През 2010 г. тя е продала изделия с обща мощност от 1200 MW, което се равнява на тази на 1,2 атомни електроцентрали. Intra Lighting  от Словения ще покаже архитектурно осветление и осветителни системи. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с високоефективни и екологични отоплителни уреди. Електромобилността ще бъде също във фокуса на изявата – макет на соларен самолет ‘Solar Impulse’ и електроскутери. Електромобилът Chevrolet Volt е нов продукт в портфолиото на четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обем продажби – Chevrolet. Той е първият в света, който сам генерира електричество.   

За първи път в рамките на изложбата ще участват няколко международни проекта. EnergyWarden (EW) e седма рамкова програма за „Проектиране и решения за получаване на енергия в реално време в сградите“. Тя прави научни изследвания за разработване на инструменти за мониторинг и контрол на енергийните ресурси, включително възобновяеми енергийни източници в областта на строителството. Балканското бюро за подпомагане на средното съсловие работи активно за популяризиране на разработени от германски експерти курсове за квалификация на соларни експерти - теория и практическо обучение в модерна мобилна соларна лаборатория. Интерес ще предизвика и Project ICON, чиято цел е поощряване на чуждестранното сътрудничество между Италия и Словения, като участниците в него планират да разширят своята дейност на Балканите.

На изложбата ще има силно присъствие на австрийски компании - EREMA, IFE Aufbereitungstechnik, Polytechnik, AUWA Umwelttechnik & Recycling e.U. ще споделят австрийското ноу-хау в областта на управлението на отпадъците на колективния австрийски щанд. Susinoil разработи наскоро процес за производство на биогенни високоенергийни горива с вложени материали от биомаса в комбинация с пластмасови отпадъци.

Дебют на българския пазар ще направи световноизвестната компания SARP Industries (Veolia Environmental Services), специализирана в доставяне на оборудване за обезопасяване изхвърлянето на отпадъци и използването им за производство на енергия.

От Рисайклинг България обещават атрактивно участие - фирмата ще представи най-новото си технологичното решение Smartferm. То представлява иновативна компактна система за производство на енергия от биологични отпадъци и е първата, която позволява децентрализирано производство на електро- и топлинна енергия чрез суха ферментация.  

План на изложбата

За повече информация: www.viaexpo.com

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..