https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
"Загорка" дарява над 82 000 лева за местни екопроекти ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Понеделник, 07 Май 2012 18:04, CSR News

 

"Загорка" АД ще финансира седем проекта за опазване на околната среда, за които ще отпусне общо 82 303 лева, съобщи компанията. Всички проекти ще се реализират в района на Стара Загора, а дейностите по тях са насочени в областите енергийна ефективност, рециклиране и опазване на водите.

Финансирането на проектите е в рамките на дарителската инициатива на компанията "Създаваме по-добро бъдеще". Тя се организира за втора поредна година, а проектите, които ще бъдат подпомогнати, се избират чрез публичен конкурс, обясняват от компанията.

Загорка
Тази година в журито освен представители на "Загорка", отново участваха кметът и областният управител на Стара Загора, както и изпълнителният директор на Обществен дарителски фонд "Стара Загора" Даниела Димитрова. Към тях за първа година се присъединиха Пенка Начева от РИОСВ, Маги Малеева, Юлиан Попов от Европейската фондация за климата и главният редактор на "Дневник" Велислава Попова.

Четири от избраните проекти са в областта на енергийната ефективност. Един от тях е предложен от настоятелството на детска градина и ще намали разходите й за отопление с до 70% чрез инсталиране на слънчеви колектори. Инсталация за затопляне на вода със слънчева енергия ще монтира и гимназията по ветеринарна медицина в града, чийто проект също е в класацията. Друг от проектите предвижда монтаж на енергийно ефективно оборудване на детски плувен басейн, което ще намали консумацията му на електричество с 40% и на вода с 60%. По проект за подобряване на енергийнита си ефективност ще работи и читалището в село Шаново.

Останалите инициативи, които ще бъдат подкрепени, включват мерки за популяризиране на разделното изхвърляне на отпадъци, оптимизация на чешма в парк "Пети октомври" и обновяване на парк в село Старозагорски бани.

Всички избрани проекти се очаква да бъдат реализирани в рамките на следващите шест месеца, а "Загорка" и Обществен дарителски фонд "Стара Загора" ще проследят тяхното изпълнение, съобщава още компанията.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..