https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
WWF награждава български природозащитник ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Сряда, 09 Май 2012 15:07, WWF

 

Ротердам –Българският природозащитник Тома Белев снощи беше награден за неговото лидерство и изключителен ангажимент за развитието на гражданското зелено движение в страната.

"За мен е голямо удоволствие да връча наградата на WWF за заслуги за опазване на околната среда на Тома Белев, който е в челните редици на усилията за опазване на природните богатства на България в продължение на две десетилетия. Г-н Белев е играл важна роля в защитата на някои от най-важните защитени територии не само на България, но и на Европа", каза Йоланда Какабадзе, президент на международната природозащитна организация WWF.

снимка: WWF © Richard Stonehouse
Тома Белев е признат авторитет в управлението на защитени територии и на опазване на биологичното разнообразие в България. През годините той е работил като директор на Природен парк Витоша, като председател на Асоциацията на парковете, която обединява 11-те природни парка в страната, както и като председател на Управителния съвет на „Зелени Балкани”, една от първите природозащитни неправителствени организации, създадена в България след падането на комунизма.

Тома Белев е също водещ член на коалицията "За да остане природа в България”, която обхваща близо 50 български неправителствени организации и граждански групи, които се борят срещу заплахите за защитените територии в страната. Той е играл важна роля най-пряко в защита на две от най-големите защитени територии в България – природните паркове Странджа и Витоша.

"Изключително сме горди, че Тома Белев беше избран да получи тази награда, която е заслуга за неговата визия и ангажираност към опазването на природата в България. Белев служи като много необходим пример в България и извън нея, не само като отдаден природозащитник, но и като държавен служител, ангажиран да служи на общото благо и бъдещите поколения ", каза Андреас Бекман, директор на Дунавско-Карпатската програма на WWF.

Тома Белев получи наградата на специална церемония на годишната конференция на WWF, която се проведе в холандския град Ротердам. Наградата е учредена преди 30 години за доказан ангажимент към граждански инициативи за опазване на природата  и може да бъде връчвана на физически лица или организации.

Сред получателите на наградата досега са били учени, общественици и бизнес лидери. Сред тях има не само хора, които например са се борили за опазването на Хималаите или на Световния океан, но и институции като Европейската агенция за околна среда.

"За мен е голяма чест да приема тази награда от името на многото български неправителствени организации, работещи за защита на нашето природно богатство и защитени територии от интересите на определени бизнесмени. Тази награда е признание за ангажимента на колегите природозащитници в България", каза Тома Белев.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..