https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Седмица на зеления офис стимулира бизнеса да стане по-екологичен и енергийно ефективен ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Вторник, 24 Април 2012 12:39, CSR News

 

Седмицата на зеления офис 2012 - Green Office Week 2012 – ще покаже на българските фирми как да създадат по-приятна и здравословна работна атмосфера, като в същото време "раззеленят" бизнеса си. Кампанията, която е първа по рода си в България, ще се проведе между 4 и 8 юни, а организатор е Cleantech Bulgaria.


Инициативата е насочена към всички фирми, НПО, публични и общински администрации, които имат желание да подобрят своята работна среда като я направят по-устойчива. Иновативната кампания ще им даде възможност да предприемат първите стъпки към създаването на своята "зелена" бизнес стратегия.

Екологичното влияние на компаниите има все по-голямо значение не само за техния имидж и корпоративна социална отговорност, но и влияе пряко и косвено върху служителите, работния процес и често има сериозни поражения върху околната среда.

Затова Cleantech Bulgaria приема сериозното предизвикателство в рамките на една седмица да интегрира няколко ключови и лесно приложими екологични практики в организациите. Всеки ден от "зелената" седмица ще бъде посветен на един екологичен проблем за бизнеса – енергия, транспорт, отпадъци, зелени доставки и иновативни идеи. Любопитна статистика за това как тези аспекти на бизнеса се отразяват на неговата стабилност и доходност са публикувани на уеб-страницата на Green Office Week 2012.

Конкретните дейности по дни ще са част от специално създаден Green Office Calendar (размер 1,5м. на 2м.), разположен на видно място в офиса, който ще помогне на служителите да изпълнят три лесно приложими стъпки за подобряване на работната екосистема. Включилите се организации ще получат и специален иновативен наръчник за приложението на еко съветите, както и специален Green Office сертификат след участието си. 

По време на кампанията всяка компания ще може да създаде и разпространи своята "зелена" визитка от снимков материал, която ще отразява дейностите, които прилага по време на "екологичната седмица".

Източник: www.3e-news.net

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..