https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Бъдещето на Беглика Фест ще се решава в отворен форум от публиката му ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Сряда, 25 Юли 2012 15:26, CSR News

 


След като обсъдят алтернативите в образованието във “Форум Бъдеще”, Беглика Фест-феновете ще могат сами да решат в каква насока да се развива и любимият им фестивал

С малък експеримент по пряка демокрация ще влезе във фестивалната история петото издание на Беглика Фест, който се случва на брега на язовир Голям Беглик от 17ти до 19ти август.


Посланието на тазгодишния фестивал - че създаването на среда на креативност и иновативации е в собствените ни ръце - ще изкристалзира особено ясно в двете нови дискусионни платформи, които ще освежат тазгодишния фестивал: Форум “Бъдеще”: за алтерантивите в образованието и “Беглика Утре” - за бъдещето развитие на самия фест. Именно с тази стъпка, организаторите се надяват да затвърдят идеята, че това е различен фестивал, създаван от своята публика, а не за нейна консумация.


Шеметната музикална програма пък ще радва почитателите на нестандартните музикални смески: етно-фюжън, балкан бийт електроника, полски клезмер джаз, сайкъделик етно рок, както и много други, които не се побират в стандартните стилови клишета.

Сред имената са наследниците на Корай Орум: Фокателеп, поляците от Етномалия, Sound Skaters, Balkan Vision & Machina  и много други.

 

В традиционните дневни работилници на фестивала са оригинални занимания като: Работилницата за усмивки, работилницата за месене на хляб, хамачената градина, шевици и тъкане на кръгъл стан с “Ято пеперуди”, дръм-съркъл, Йога кът, както и кът със стари български игри и детска био-градинка.

Както винаги, в защита на туризма, който опазва природата, а не я унищожава, всеки ще може да наеме планински велосипед, кану-каяк или да се спусне по въжени елементи с помощта на профеионални алпинисти.


На високо ще се качат ди джеите пък от Chill Station -– тяхната сцена над язовир Голям Беглик ще бъде изградена под върха на беглишки бор,  на около 5 метра височина от Асоциация за строителство с естествени материали. Формацията Chill Station обединява артисти от различни дисциплини –ди джеи, фотографи, акустични музиканти и актьори в търсене на отворена платформа за творческо себеизразяване и развитие.


Тази година Беглика Фест ще бъде вълнуващ обаче освен с музиката, природата и иновациите в програмата, така и с нестандартния транспорт до вълшебната фестивална зона - дотам феновете ще могат да стигнат с водни таксита или през специален маршрут в “музея на гората”.

Билетите тази година са ограничени до 2200 - съгласно хартата за устойчиво развитие на Фестивала, която функционира от миналото издание на феста и представлява цялостна стратегия за намаляването на екологичния отпечатък въру природната територия чрез комплексни мерки, започващи от слама по пътеките, за да се намали ерозията от човеко-потока,през насърчаване на споделения транспорт, вместо придвижването с лични автомобили до избягването на консумирането на продукти, след които остава нерециклируем отпадък;

Наръчник на фестивлания бегликаджия, можете да намерите на сайта на фестивала, където е и подробната програма на фестивала, полезна информация за транспорта и метеорологичните условия.

Виж повече на: www.beglika.org

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..