https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Домашна електроцентрала прави ток от слънце, вятър и дизел ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Понеделник, 06 Август 2012 17:02, CSR News

 

Български и чуждестранни компании  ще демонстрират световни новости в областта на използването на възобновяеми енергийни източници и пестенето на енергия по време на Международния технически панаир, който ще се проведе от 24 до 29 септември 2012 г. в Пловдив. Очаква се около 100 000 гости  от страната и чужбина  да посетят най-големия в Югоизточна Европа  форум за инвестиционни стоки и технологии.


Сред иновациите от световен мащаб е първата изцяло българска ВЕИ система,  комбинираща слънчеви панели, вятърна турбина, дизел генератор и електрическа мрежа. Получената енергия се съхранява от акумулаторна батерия, осигуряваща захранване в продължение на 72 часа. Хибридната системата Exeron  е  една независима малка електроцентрала, особено полезна в труднодостъпни райони, твърдят експерти. Тя ще бъде представена от   „Интернешенъл Пауър Съплай“  на Международната изложба за електроника и електротехника „Елтех“.

Част от новостите на ЕСЕН 2012 са ориентиране към намаляване на разходите за отопление. Фирма "Пестим енергия" започва да предлага на българския пазар инфрачервените панели  InfraHEAT, които ще бъдат сред експонатите на Международната изложба за енергетика и екология „Енеко“.  При този метод  лъчите са равномерни, здравословни и екологично чисти, затова се нарича „отоплението на Третото хилядолетие“, казват специалисти. 

В изложбата „Енеко“ участват и  фирми, предлагащи съоръжения за биоенергия. Те са подходящи за домакинства и малки предприятия, тъй като чрез тях се оползотворяват отпадъци от дървесина, слама, плодове.

В сферата на зеления бизнес се очертава нов подход за опростяване на оборудването, улесняване на неговата употреба и комплексност – комбиниране на нови източници на енергия с методи за нейното пестене, обясняват експерти. В този сектор са голяма част от разработките, които ще може да се видят на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, организиран от Международен панаир Пловдив. 

Очаква се фирмите, работещи в зелената икономика, отново да бъдат най-привлекателни за посетителите специалисти на ЕСЕН 2012. Енергийните компании с иновационни проекти в областта на възобновяемите източници биха предизвикали най-голям интерес сред инвеститорите на Българската фондова борса – това показа проучване, направено от "Капман Грийн Енерджи Фонд"  през месец юни тази година.

На второ място са иновационните проекти в областта на информационните технологии, сочи изследването. Това обяснява и  разрастването на Международната изложба за информацонни технологии „Инфотех“, която също е в рамките на Международния технически панаир. Компании от 5 държави вече са заявили участие в нея.

В програмата на ЕСЕН 2012 са включени още и изложбите „Акватех“ (за технолигии и управление на водите),  „Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване),   „Интермин експо“ (за минна промишленост), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии), „Химия“ и „Автомобилен салон Пловдив.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..