https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Енергоспестяващите системи станаха хит на панаира в Пловдив ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Сряда, 26 Септември 2012 00:00, CSR News

Уредите и технологиите за пестене на енергия станаха хит за посетителите на 68-ия Международен технически панаир в Пловдив. На тях е посветена голяма част от близо 90-те новости, които показват изложителите.

Те ще може да се видят до 29 септември. За посетителите има томбола с награда лека кола.

Сред иновациите от европейски мащаб е инфрачервено отоплително фолио, което се произвежда в Южна Корея и може да се монтира във всякакъв тип сгради. Използването на фолиото позволява да се запази естествената влажност на въздуха и чувствително да се намали разходът на ток, твърдят от фирмата, която представя продукта. През 2006 г. той получи награда на международна изложба в САЩ като най-добрата отоплителна система в света, добавят дистрибуторите.

Соларните панели вече се монтират не само по покривите, но и на гаражните врати, демонстрира друг участник в Есенния панаир. Стотици са изделията за производство на енергия от възобновяеми източници и за намаляване на енергийните разходи. Те вече стават особено търсени заради постоянното поскъпване на енергоносителите в световен мащаб, което дава отражение върху цените на тока и горивата в България.

Енергийноефективните продукти намаляват значително разходите на семействата и фирмите, категорични са експерти. Например хладилник от клас А+++ консумира средно с 60% по-малко енергия от хладилник с клас А. При съдомиялните и пералните машини икономията е 30%. В Европейския съюз са предприемат мерки, които до 2020 г. ще позволят да се намали потреблението на електроенергия в домакинствата с 12% спрямо 2007 година.

Данните бяха представени на 26 септември на кръгла маса, организирана от Енергийна агенция-Пловдив. Така започнаха Дните на зелената енергия в рамките на Международния технически панаир. 

„Интересът към тази проява е изключително голям, защото се предлагат практични решения за предприятия, за общините и за дома. В програмата присъстват 6 кръгли маси, 3 обучителни семинара, национална конференция за биомаса и биогорива, над 50 презентации на иновативни проекти“, отбеляза Лияна Аджарова, изпълнителен директор на Енергийна агенция-Пловдив, която е съорганизатор на Дните на зелената енергия заедно с Международен панаир Пловдив.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..