CSR Zone (КСО Зона) предлага на бизнеса специално селектирани социални проекти, които имат нужда от подкрепа при реализацията им. Ние създаваме благоприятна среда за осъществяването на различни социални политики и програми като улесняваме комуникацията между компании и организации, консултираме и двете страни и даваме достъп на бизнеса до проекти отговарящи на критериите и на двата сектора.

 

Според проведено проучване относно „Корпоративната социална отговорност в българския контекст” почти девет от десет фирми споделят мнението, че благотворителната и социална дейност на фирмите в България е хаотична, разпокъсана, извършва се „на парче” и поради това е слабо ефективна. Едва 8 на сто са на обратното мнение. Същевременно пет пъти повече (40%) твърдят, че макар и дейността все още да е неразвита и разпокъсана, все повече фирми започват да се интересуват от нея. Идеята на CSR Zone е да обедини социалната отговорност в България, да даде платформа за представяне на социално значими проекти от различни организации, както и да осигури възможност на компании да избират от добре структурирани и подготвени проекти.

 

Съществуват много мнения за отношението между успешния бизнес и общественото благополучие. CSR Zone е посредник между тези заинтересовани страни и осъществяването на обществения контрол по спазване на ангажиментите във връзка с КСО проектите, публикувани на платформата.


Принципите и добрите практики в България основно се въвеждат от големите международни компании. Те внасят в бизнес отношенията нова култура, част от която е и КСО. Затова осигуряването на достъп до селектирани проекти е от голямо значение за българския бизнес. Ние разпространяваме КСО политиката в България, като предлагаме широк набор от социални проекти и даваме възможност на различните компании да изберат тези, които подхождат максимално на техните визия, цели, нужди и ресурси.

 

Важно е корпоративната социална отговорност да бъде разграничена от благотворителни дарения и корпоративна филантропия за някоя добра кауза. С други думи, КСО е как правиш пари, а не какво правиш с тях, след като си ги спечелил. В основата си CSR Zone се изразява в това как дадена организация взема под внимание икономическите, социалните и свързаните с околната среда въздействия, които нейните дейности причиняват, при подкрепянето и реализирането на социални проекти.

 

Често, когато е поставен пред избор на социална платформа, бизнесът задейства защитен механизъм - да бъдат избягвани проблемни теми. Затова българският бизнес има нужда от ефективно партньорство, което се осигурява чрез CSR Zоnе.

 

Powered by Web Agency
 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..