6 - 13 февруари 2012: Награда Карл Велики за младежи ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Събития за теб
Понеделник, 30 Януари 2012 00:00, CSR Events

 

 

До:

понеделник, 13 февруари 2012 г.

Къде:

Европа

Край:

18:30 часа

 

Европейската награда "Карл Велики" се присъжда на млади хора, които участват в проекти, насърчаващи разбирателството между хората от различни европейски страни. Крайният срок за подаване на проекти за наградата бе удължен до 13 февруари 2012 г. Това е петото издание на конкурса.

Наградата "Карл Велики" за младежи, която се организира съвместно от Европейския парламент и Фондацията за международната награда "Карл Велики" в гр. Аахен, се връчва за проекти, чиито създатели са на възраст между 16 и 30 години. Спечелилите проекти трябва да служат като примери за младите хора, живеещи в Европа, и да предлагат практически модели за съвместно съжителство между европейците. Сред избираните досега проекти са младежки обменни програми, артистични и интернет проекти с европейско измерение.

Общият награден фонд е 10 хил. евро

Проектите, избрани на първите три места, ще получат съответно 5 хил. евро, 3 хил. евро и 2 хил. евро. Авторите на тези проекти ще бъдат поканени да посетят Европейския парламент през есента. 

Представителите на националните победители не само ще бъдат поканени да участват в церемонията по връчването на наградата, но ще присъстват също така два дни по-късно на церемонията по връчване на Международната награда "Карл Велики" по време на четиридневния си престой в гр. Аахен, Германия.

Победителите за 2011 г.

През 2011 г. наградата за първо място получи британското лайфстал списание "Европа и аз", създадено през 2007 г. от млади европейци за млади европейци. На второ място бе отличен проектът за късометражен филм "Балканите отвъд границите" (Balkans Beyond Borders) от Гърция. На трето място бе класиран проектът "Escena Erasmus Project" (Испания), който е насочен основно към студенти по програма Еразъм, като насърчава културните и езикови обмени. 

Формулярите за кандидатстване са достъпни на интернет сайта на наградата.

Как ще бъдат избрани победители?

Краен срок за подаване на проектите: 13 февруари 2012 г.

Трите най-добри проекти ще бъдат избрани на две фази.

Първа фаза: национални журита от поне двама евродепутати и един представител на младежка организация ще избират национален победител от всяка страна на ЕС до 5 март 2012 г. 

Втора фаза: европейско жури, което се състои от трима евродепутати, председателят на ЕП и четирима представители на Фондацията за международната награда "Карл Велики", ще изберат европейския лауреат сред 27-те национални победители до 5 април 2012 г.

Наградите

Наградените три проекта ще бъдат обявени от председателя на ЕП и от представител на Фондацията за наградата "Карл Велики" в гр. Аахен, Германия. Тримата победители ще бъдат поканени да посетят ЕП в Брюксел или в Страсбург. 

Представителите на 27-те избрани национални проекти ще бъдат поканени на церемонията по награждаването в Аахен на 15 май 2012 г.  


За повече информация:

Ayla Sultan Çiçek Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Тел.: 0032-2-284 10 09 или 0032-498-98 13 37 (мобилен)

Интернет страница на европейската младежка награда


Източник: www.europarl.bg

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..