20 - 22 юни 2012: Конференция на ООН за устойчиво развитие Rio+20 ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Събития за теб
Петък, 11 Май 2012 10:00, CSR Events

 

 

Кога:

сряда, 20 - 22 юни 2012 г.

Къде:

Rio de Janeiro

Начало:

10:00 часаПрез 2012 г. светът продължава грижата си за околната среда. Едно от предстоящите събития е Конференцията на ООН за устойчиво развитие.

Форумът ще се състои на най-високо равнище в периода 20-22-и юни. Участие ще вземат държавните глави и официални представители на страните членки на ООН.

Успехът на конференцията зависи от предварителната подготовка на национално и регионално ниво, гласи сайтът, посветен на събитието. Там е достъпна информация за всяка от страните в Общността. Като отговорно лице за България е посочена Рада Чалъкова, национален координатор по докладването, старши експерт в отдел “Стратегии и програми за околна среда” към МОСВ.

Целта на срещата е да осигури обновяване на политическите задължения за устойчиво развитие, поставяне на нови цели, определяне на постигнатия напредък и ангажиментите, които са останалите неизпълнени.

Две са основните теми, върху които ще се концентрира конференцията – зелена икономика в контекста на устойчивото развитие и изкореняване на бедността и институционалната рамка за устойчиво развитие.

Събирането се състои в изпълнение на Резолюция A/RES/64/236 на Общото събрание на ООН.

Повече информация можете да намерите тук и тук.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..