13-15 юли: Узана Поляна Фест ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Събития за теб
Понеделник, 04 Юни 2012 17:16, CSR Events

 

 

Кога:

13-15 юли 2012

Къде:

Узана Поляна, Габровско

 

Въглероден доктор ще ви откаже от CO2 зависимостите ви на Узана Поляна Фест, казват организаторите на фестивала. Той ще се проведе от 13 до 15 юли, като събере над Габрово „шарена палитра от еко-практици за приложна екология”.

Посетителите на уникалното събитие ще имат възможност да диагностицират своите въглеродни зависимости, за да ги преборят. На разположение ще бъде специалист, който да ги прегледа и да им препоръча да се откажат от вредни навици като светнати през нощта лампи и компютри.

Това е само един от многото проекти и инициативи, които ще бъдат представени в рамките на второто издание на изключително успешния Узана Поляна Фест от 13-ти до 15-ти юли, в едноименната местност над Габрово.

Проектите ще показват жива и практична алтернатива на неустойчивия ни начин на живот – като се започне от справяне със замърсени почви чрез земеделие, през екологично образование чрез садене и грижа  за биоградини и алтернативи в транспорта и туризма.

Голяма част от проектите са финансирани по Програмата за Малки проекти на Глобалния екологичен фонд. В рамките на Фестивала ще представят по уникален начин иновациите, които те предлагат на обществото ни.

Десетки „еко-практици“ ще обогатяват и предизивкват посетителите да обогатят знанията си в сферата на устойчивото развитие и екологичната интелигентност.

Участниците ще дегустират био-мед, ще видят как се разпечатва пчелин, ще бъдат включени във викторина за биоразнообразието по Долнодунавския басейн. Тези, както и редица други мероприятия като демонстрация на слънчева фурна и зоологическата игра „Горски следоразбирач“ са само част от активностите, които Узана Поляна Фест предлага на гостите на събитието.

Узана Поляна Фест ще бъде открит от министъра на околната среда и водите и министъра по управление на европейските фондове.

Автор: Боряна Борисова

Източник: www.energyonline.bg

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..