Първата презентация на проекта Модерен Театър се състои на 10 декември 2007, в сградата на бившия дом на Българо-съветската дружба, където днес са изградени залите на театъра. Артистичен директор е актьорът и режисьор Ивайло Христов, който е и председател на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел "Модерен Театър". Любимите на публиката артисти се присъединяват към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Модерен Театър е открит на 13 Април 2009 година.

 

В него функционира основна сцена, към която има зала с капацитет 400 места. Сдружение Модерен Театър притежава правата за поставяне в България на най-популярните в момента пиеси включени в репертоара на Бродуей и лондонския Уест енд.

Модерен Театър не само интерпретира съвременни драматургични текстове, но и формира пространство, в което начинаещи театрали да имат възможност да творят и доказват себе си. Първият такъв проект от програмата „Стартът на младите” е спектакълът „Клас” по Илмар Рааг копродукция с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, сценична адаптация и постановка Ивайло Христов.

През 2010 г. в афиша на театъра присъстват заглавията: "Секс, наркотици и рокендрол", "Самотният запад", "Божествата на касапите", "Да играеш жертвата", "Пухеният" и "Лейтенантът от Инишмор".

 

Powered by Web Agency