https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Бон-Бон и Поли Генова пеят в подкрепа на приемната грижа ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Петък, 31 Май 2013 12:51, Mtel


Посланиците на проекта ”Приеми дете. Създай бъдеще” изнасят концерт на 2 юни в Борисовата градина


Специален благотворителен концерт по повод международния ден на детето организира Мтел в подкрепа на каузата ”Приеми дете. Създай бъдеще”. Проектът се реализира от телекома за втора поредна година в партньорство с Национална мрежа за децата и е в помощ на приемната грижа в България.

 


Посланиците на инициативата – детска вокална група Бон-Бон, ще зарадват за втора поредна година с изпълненията си малки и пораснали деца от 17:30 часа на 2 юни, на лятната естрада в Борисовата градина. Зад инициативата стои и водещата на събитието – поп-изпълнителката Поли Генова. Музикален поздрав за децата на България ще направят и LaTiDa, както и деца от НМУ „Любомир Пипков” и балет „Пумпал”.


В рамките на проекта ”Приеми дете. Създай бъдеще” през 2013 година Мтел осигурява финансова подкрепа за най-малко 200 деца, настанени в приемни семейства в България. Паричната помощ за дете е в размер на 200 лева и се предоставя еднократно на приемните родители във възможно най-кратък срок след настаняването на детето при тях. 300 лева е предвидената сума за дете с увреждане. С тази подкрепа Мтел цели да подпомогне приемните семейства в посрещането на първоначалните нужди на децата при тяхното настаняване в новия им дом. Самите приемни родители посочиха тази необходимост в специално проучване, което телекомът проведе в края на 2012 година, за да насочи подкрепата си в най-приоритетната за децата област.


Благодарение на първото издание на проекта „Приеми дете. Създай бъдеще” 100 приемни семейства получиха през 2012 година допълнителна финансова помощ от Мтел. Настанените в семействата деца са на възраст от 2 месеца до 16 години. Пет от децата са с увреждания, а седем семейства отглеждат братчета и сестричета.


Националната мрежа за децата отличи телекома за успешното провеждане на проекта „Приеми дете. Създай бъдеще” със специалната награда „Златна ябълка” за принос към развитието на приемната грижа в България.


Желаещите да станат приемни родители по проекта могат да подават своите заявления в дирекция „Социално подпомагане” в съответното населено място.


Партньори на програмата са Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Министерство на труда и социалната политика, Държавна агенция за закрила на детето, вестник Сега и Нетинфо.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..