https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Благотворителна кампания помага на деца в нужда да живеят в семейство, а не в социален дом ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Четвъртък, 05 Декември 2013 12:57, Фондация "За нашите деца"


Служители на 17 водещи български компании набират средства за каузата на фондация „За Нашите Деца”


Фондация „За Нашите Деца” стартира благотворителна кампания под надслов „Тази Коледа чудесата правите Вие”. Инициативата има за цел да покаже един различен подход към благотворителността по Коледа, която в България често се изчерпва само с даряване на ненужни вещи и дарителски sms-и. Идеята на „Тази Коледа чудесата правите Вие“ е да ангажира служителите на социално отговорни кампании да дарят своето време и творчество и сами да организират благотворителни коледни инициативи в офисите си.


Средствата набрани от кампанията ще бъдат използвани от „За Нашите Деца” за спасяване на новородени бебета от изоставяне, намиране на приемни родители за деца, които не могат да живеят в родното си семейство, настаняване на бебета в Семейната къща на фондацията, за да не отидат в социален дом.


От 4 до 20 декември екипите на фирмите-участници в кампанията ще организират коледни инициативи, избрани измежду 10 благотворителни идеи, предложени от екипа на „За Нашите Деца”. Сред тях са коледен обяд и разпродажба на вещи, които вече не използваме, празнично караоке и благотворителна кино вечер в офиса, коледна викторина и игра със снимки от детството. Освен с организиране на благотворителни събития за служителите си, част от компаниите ще отчисляват и процент от своите продукти в подкрепа на каузата на фондация „За Нашите Деца“, като по този начин целят да ангажират и своите клиенти.


„Коледа е традиционно време за благотворителност, но нашата кампания тази година е нетрадиционна, защото решихме да направим нещо различно и иновативно с бизнес сектора. Иска ни се служителите на компаниите, които ни подкрепят, да усетят личния си принос и удовлетворение от това, че са помогнали на дете в институция да има мама и татко или на семейство в затруднение да не изостави бебето си. Ние вярваме, че всеки може да дари с усмивка и с желание, а не защото се е почувствал виновен или се е разчувствал моментно. Благодарим на всички компании, които ще ни помогнат да направим чудо с живота на много деца, благодарим и на нашите партньори, които направиха инициативата възможна”, коментира Теодора Стоименова, маркетинг мениджър на фондация „За Нашите Деца".


В благотворителната кампания до този момент се включиха ABC Design & Communications, рекламна агенция I Do Advertising, печатница J Point, Крестън БулМар, Делойт, преводаческа агенция Софита, Компас, Cargill, PricewaterhouseCoopers, Dundee Precious Metals Челопеч, ICN.bg, Летище София, Астра Зенека, Евробет, Евро Кетъринг, ЧСОУ Рьорих и информационен център www.infocall.bg. Всяка фирма, която иска да се присъедини, може да получи информация на уебсайта на инициативата www.yourmiracles.eu.


Партньори на „Тази Коледа чудесата правите Вие“ са рекламните агенции I do advertising, Ideas Lab, Студио Кипо, J Point, Бизнес Парк София, iMC Communications, CSR Bulgaria, Host.bg и Българският форум на бизнес лидерите.

Медийни партньори на инициативата са списание „Твоят бизнес” и tbmagazine.net, Dir.bg, Actualno.com, News.bg, МениджърНюз, Economic.bg, BulgariaUtre.bg, iWoman.bg, Az-jenata.bg, Az-deteto.bg, Obekti.bg, NGObg.info - всички те безвъзмездно ще популяризират инициативата.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..