https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Работилници "Сготви си здраве" ще изкушават пловдивчани от 2 до 5 април ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Неделя, 30 Март 2014 19:29, CSR News

 

Да се храним здравословно и да съхраним кулинарните традиции на автентичните храни! С това послание към пловдивчани, за втора поредна година Сдружение "Устойчиво Общество" организира Работилниците "Сготви си здраве" по време на изложението FoodTech от 2 до 5 април на Пловдивския Международен Панаир, което ще се проведе заедно с "Винария" в една обща Палата 11.


Събитието цели да срещне посетителите с производителите на храни, произведени по натурален или биологичен начин и да им покаже различни традиционни и здравословни техники за приготвяне на вкусни продукти без добавки и с минимално въздействие върху естествените им качества.

Майсторите на българските традиционни рецепти за лютеница, сладко и конфитюр от Академия „Кулинарен историк" ще покажат автентични технологии за приготвянето им. По време на събитието ще бъде представена новата програма „Исторична и здравословна храна“, а пред очите на посетителите ще бъде приготвено сладко от два вида стафиди, кайсии и български локум, разказа Ангел Ангелов, председател на УС на Фондация „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство в България“, която организира Академия „Кулинарен историк“. Рецептата за чудното „Чорбаджийско локумено сладко“ се пази от години, но технологията е позабравена от съвременните майсторици на домашни благини. Също така ще бъдат показани и различни видове българска лютеница, съобразени с регионалните рецепти и стопанския календар на българската кулинарна традиция.

Работилниците "Сготви си здраве" ще представят още демонстрации за приготвяне на домашно сирене, домашен хляб с квас, бонбони с мед и вегански вкусотии.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..