Акция за доброволно кръводаряване ще се проведе на 5 юли в София Печат
Новини - Общество
Вторник, 01 Юли 2014 19:23, БОДК

Българска организация за доброволно кръводаряване и TimeHeroes, със съдействието и домакинството на Soho, организират акция за доброволно кръводаряване, която ще се проведе на 5 юли 2014 г. от 10:00 до 14:00 ч. на адрес: SOHO - гр. София, ул. "Искър" № 4 (срещу БТПП, в близост до ЦУМ и метростанция Сердика) в приятна и удобна атмосфера :)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Акцията е част от кампанията "World blood donor day" 2014, посветена на осигуряването на достатъчно кръв за спокойно раждане. В нея ще се включат и регистрирани доброволни кръводарители от системата "Дари кръв" на БОДК, която функционира от края на април 2013 г. - он-лайн през сайта на сдружението - www.bgblood.org и през мобилното приложение "Darikruv".


 

​Може да намерите събитието във Фейсбук, както и формата за Регистрация - всеки желаещ да се включи в акцията може да направи регистрация до 3 юли , след което ще се направи ​график за по-добра организация на цялата акция и по-спокойно протичане.  ​Разбира се, никой няма да бъде върнат, ако дойде без регистрация, но може да се наложи да изчака тези, които са се регистрирали.

 

 

Кръв можете да дарявате на всеки два месеца - по закон се изисква интервал от 60 дни между две дарявания. За мъжете се препоръчва да даряват до 5 пъти годишно с интервал - 2-2,5 месеца, а за жените - до 4 пъти, с интервал 3-3,5 месеца.

Powered by Web Agency

 

Още статии от БОДК :