https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Мусала Софт с две отличия от „Наградите на БАИТ за 2014 г.” ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Неделя, 08 Февруари 2015 23:14, Мусала Софт

 

Мусала Софт получи награди в 2 от общо 12 категории в четвъртото издание на „Наградите на БАИТ“ за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии. След като само преди месец Мусала Софт завоюва 2 първи места в годишните награди на „Форбс“ – за „Развитие на човешките ресурси“ и за „Клиентска политика“, компанията отново има двоен повод да празнува.

 

Мусала Софт е победител в категорията „Мобилни решения“ за иновативния проект „АТМОСФЕРА“ автоматизиращ тестването на мобилни приложения. “АТМОСФЕРА“ е платформа, целяща подобрение на процеса за изграждане на мобилни приложения, като целта й е да улесни и оптимизира автоматизираното тестване на мобилен софтуер, чрез емулация на физическата среда, в която той се ползва. Това се постига със симулация на разнообразни ограничения, събития и взаимодействия, специфични за мобилния свят – лоша интернет връзка, входящи обаждания, използване на сензори, различни жестове и т.н.. Чрез автоматизираното тестване с платформата се подпомага изграждането на надеждни и стабилни приложения, като се предоставя възможността за проверка на поведението им в ситуации, имитиращи реалната среда на използването им.

 

"Поласкан съм, че центъра за проучвания и разработка на моята компания получава подобно признание. Изключително радостен съм, че иновативното ни начинание заслужи тази награда. Не ми остава друго освен да обещая да правя иновации отново и да се боря пак за подобна чест." Борис Странджев, ръководител на проекта.

 

Мусала Софт е победител и в категорията „Държавна администрация“ с проекта Информационна Система „Контрол“ на Национална агенция за приходите, разработен от Мусала Софт.

 

ИС „Контрол“ е един от най-големите проекти, осъществени от държавната администрация през последните няколко години. Благодарение на него бяха подкрепени всички оперативни и управленски дейности, свързани с контролната функция на институцията и бе затворен цикълът за електронен обмен на данни със задължените лица. Въвеждането на системата доведе до съкращаване на времето за подготовка на извършването на ревизии и проверки в Националната агенция за приходите, като подобри комуникацията между органите в отделните териториални дирекции и офиси на НАП, улесни изготвянето и издаването на документи в хода на контролните производства и подпомогна достъпа на задължените лица в България до данъчна информация.


"Искам да благодаря на екипа на проекта и казвам екип в единствено число, защото екипите на НАП и фирмата-изпълнител Мусала Софт работят заедно в синхрон от първия ден.", Васил Панов, директор дирекция "Контрол"

 

На снимката: Алина Паскова, Ръководител направление бизнес анализ, Васил Панов, Директор дирекция „Контрол", Светлана Иванова, Началник Отдел „Развитие на контролната дейност“, Станислав Овчаров, Главен оперативен директор Мусала Софт.

 

Церемонията се проведе Под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев и в рамките на европейския проект Watify в Гранд Хотел София.

 

 

Чрез годишните си награди, Българската асоциация по информационни технологии отдава дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през изминалата година за развитието на информационните и комуникационни технологии.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..