https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Благотворителен търг под патронажа на Кристалина Георгиева набира средства за деца с увреждания ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Четвъртък, 10 Ноември 2011 13:26, Фондация "За нашите деца"

 


Остават броени дни до третото издание на благотворителния търг “Вечер на добродетелите”, организиран от фондация “За Нашите Деца”. Събитието ще се проведе в Auto Union Center, на 17 ноември 2011 г. под патронажа на Кристалина Георгиевa.

Каузата на тазгодишния благотворителен търг е набирането на средства за създаването на Детска къща за малки деца с тежки увреждания на възраст до 3 години, както и за изоставени новородени. Поради тежкото им здравословно състояние, тези деца много трудно могат да бъдат осиновени или настанени в приемни семейства, което ги обрича на живот в социалните домове.


Фондация “За Нашите Деца” вече активно работи за създаването на мечтаната къща, но за да се превърне тя в истински дом са нужни 80 000 лв. за ремонт и обзавеждане на къщата както и за осигуряването на хора, които да се грижат за децата по най-добрия начин, наемане на педиатри, рехабилитатори, педагози и психолози, които да даряват грижа и топлина на децата. С набраните средства ще бъдат закупувани медикаменти, необходимата медицинска апаратура, както и дрехи и храна.

В Детската къща всяко дете ще има своето лично пространство, своите собствени играчки и принадлежности и човек, който е лично свързан с детето. Индивидуалната грижа ще дава възможност на децата да се развиват, а това ще улесни адаптацията им в семейна среда, каквато е дългосрочната цел на фондация „За Нашите Деца“ за всяко едно дете. 

За да помогне на най-малките да имат щастливо детство и пълноценен живот министърът по управлението на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев дари на “Вечер на добродетелите” най-ценният за него предмет, спомен за годините, прекарани в планината – любимата му раница, с която е покорявал върховете на Стара Планина, Рила и Пирин. Известната българска певеца и писателка Ваня Щерева също подкрепи инициативата като дари една от любимите си ръчно изработени от нея кукли. В името на нашите деца, с най-красивия си спомен от свое участие зад граница се раздели главната героиня в нашумелия български сериал “Под прикритие” и майка на четири деца Иренa Милянкова. Тя дари за “Вечер на добродетелите” рамкирана корица с нейния лик на едно от най-известните списания в Италия „URBAN”. Зад каузата на фондация “За Нашите Деца” със свои лични предмети застанаха и първата дама на България Зорка Първанова, министрите Нона Караджова и Лиляна Павлова, първата дама на Турция Хайрюниса Гюл, олимпийската шампионка на троен скок Тереза Маринова, легендарната българска актриса Татяна Лолова, режисьорът Димитър Митовски, музикалната изпълнителка Елица Тодорова, евродепутата Антония Първанова, изпълнителният директор на „Овъргаз Инк“ и председател на УС на Българската стопанска камара Сашо Дончев и много други.

Водещи на „Вечер на добродетелите“ и тази година ще бъдат известните журналисти Мира Добрева и Драго Симеонов, които от години подкрепят каузата на фондация "За нашите Деца" и са ангажирани с подобряването живота на децата в България. За настроението на гостите на вечерта ще допринесат изпълненията на Васил Петров и струнния квартет СТРИНГС.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..