https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Третото издание на “Вечер на добродетелите” събра 50 500 лв. за деца с увреждания ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Понеделник, 21 Ноември 2011 14:49, Фондация "За нашите деца"

 

(от ляво на дясно) - Нона Караджова – министър на околната среда и водите, Иванка Шалапатова – директор на фондация „За Нашите Деца”, Тотю Младенов – министър на труда и социалната политика, Елка Налбантова – директор „Развитие” на фондация „За Нашите Деца”
За трета поредна година фондация “За Нашите Деца” организира благотворителното събитие “Вечер на добродетелите”. Да помогнат на малки деца с тежки увреждания да заживеят в семейна среда дойдоха много известни българи, сред които министрите Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Нона Караджова и Тотю Младенов, представители на бизнеса, партньори и приятели на фондацията. Третото издание на „Вечер на добродетелите” събра 50 550 лв., с които ще започне изграждането на Детска къща за малки деца с тежки увреждания и изоставени новородени в столицата.


Патрон на тазгодишното събитие беше Кристалина Георгиева. “В моята работа навсякъде по света ставам свидетел на огромни трагедии. За съжаление винаги най-много от тях страдат децата. Затова за мен е чест да участвам в инициатива, която помага на нашите, българските деца и да бъда патрон на това събитие”, с тези думи се обърна българският еврокомисар към гостите в специално обръщение, изпратено за вечерта.
Вечер на добродетелите
“Тази година сме се събрали, за да подкрепим едни “забравени деца”. Тези деца не можете да видите лесно. Тези деца не могат да бъдат снимани, защото са под мярка за закрила. Това са децата, чиито родители не искат, не могат или поради каквато и да е друга причина не се грижат за тях и са ги оставили в дом. Това са децата с увреждания. За тях с ваша подкрепа ще изградим един нов дом, в който има топлина, любов и много мечти и надежди”, каза директорът на фондация “За Нашите Деца” Иванка Шалапатова в приветствие към гостите на вечерта.Васил Петров поздрави присъстващите с изпълнение на “My way”По време на благотворителния търг, присъстващите имаха възможност да наддават за над 50 предмети с колекционерска стойност, дарени от популярни и авторитетни личности, ангажирани с каузата. Изящен сервиз от китайски порцелан, личен подарък на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, ръчно изработена кукла от писателката и певицата Ваня Щерева, любимата раница на министър Томислав Дончев, с която е покорявал планинските върхове в България, изящна купа от виенски порцелан на министър Нона Караджива, картини на едни от най-известните български художници Павел Митков и Иван Яхнаджиев и много други. Най-скъпо продаденият предмет беше картината “Свобода” на проф. Греди Асса, закупена срещу сумата от 3 500 лв.  Изключително оспорвано се оказа и наддаването за сценария на най-касовия български филм “Мисия Лондон”, дарен от режисьора на продукцията Димитър Митовски, продаден за сумата от 2 500 лева.

Водещи на събитието и тази година бяха Мира Добрева и Драго Симеонов. За приятната атмосфера на вечерта допринесоха музикалните изпълнения на струнния квартет “Стрингс”, Елица Тодорова и Васил Петров, както и танцовите умения на „Денс Академи”.

Със средствата събрани от благотворителния търг през изминалите две години, 19 деца намериха нови родители, а други 171 останаха при своите семейства. Над 70 осиновители и кандидат-осиновители получиха подкрепа от фондация “За Нашите Деца”, а близо 500 заявиха интерес към приемната грижа на телефоните и сайта на фондацията.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..