https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Фондация „За Нашите Деца” е домакин на международна конференция по приемна грижа ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Сряда, 11 Юли 2012 10:37, Фондация "За нашите деца"


Фондация „За Нашите Деца” е организатор и домакин на тазгодишната регионалната конференция на Международната организация по приемна грижа (IFCO), която ще се проведе в София между 21 и 24 октомври.

От началото на тази седмица стартира регистрацията за участие и заявяването на презентации и за българските делегати, които имат желание да се включат в престижния международен форум. Срокът за регистрация в конференцията е до 19 октомври, а за подаване на заявления за презентации - 10 септември. В сайта на конференцията има подробна информация за начина и условията на регистрация.


Таксите за участие за български делегати са преференциални. За възрастни и младежи участието във всички дни на конференцията (21-ви, 22-ри, 23-ти и 24-ти октомври) е 270 лева, а цената за един ден - 90 лева.

„Конференцията на IFCO e значимото и мащабно събитие в областта на приемната грижа, в което си дават среща специалисти от системата за закрила на детето, приемни семейства, експерти от неправителствени организации, учени и политици от България и държави от цял свят. За нас е огромна чест, както и сериозна отговорност да бъдем организатори на този международен форум, който за първи път се провежда в нашата страна”, заяви директорът на фондация „За Нашите Деца” Иванка Шалапатова.

Четирите дни на конференцията предоставят уникална възможност за обмен на опит, обучение и създаване на контакти. Ценен аспект е, че освен възрастни, в конференцията ще могат да вземат участие деца и младежи, за които е предвидена специална програма. В изготвянето на програмата за младежи фондация „За Нашите Деца” ще получи съдействие от специалистите в международната организация „Power4youth”.

„Като бивш вицепрезидент на IFCO съм била на много конференции, домакинствани от различни страни и всяка е била едно незабравимо докосване до опита, преживяванията и успехите на приемни родители, деца и младежи, специалисти и изследователи от различни точки на света. Това е важна предпоставка за развиването на качествена приемна грижа, защото тя е много сложна форма на грижа за деца в риск. След всяка конференция присъстващите се чувстват обогатени и още по-мотивирани да постигат високо качество на грижа за децата. Препоръчвам на всички, които са се заели с мисията да работят за развиването на приемната грижа в нашата страна да присъстват и да почерпят от световния опит“, добави Иванка Шалапатова. 

Регионалната конференция на IFCO се подкрепя от Министерството на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, Национална асоциация за приемна грижа, Национална мрежа за децата и „Международни прояви” ООД, които са официални партньори на събитието.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..