https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Holiday Heroes - любов в действие ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Четвъртък, 20 Декември 2012 16:03, CSR News

 

Поздравителна коледна картичкаЗа първа година в България стартира нова благотворителна инициатива, чрез която над 1000 семейства в нужда, ще посрещнат Коледа с истинска празнична трапеза

Илиана Раева и Златните момичета на България, Ивайла и Божидара Бакалови, Ваня Щерева, Мишо Шамара, Белослава, Милена, Теди Кацарова, Емил Кошлуков, Йоана, Рут Колева, Деси Тенекиджиева,  актрисата Евелина Борисова и много други са героите в първото издание на кампанията.


Под патронажа на кмета на Столицата г-жа Йорданка Фандъкова, стартира благотворителната инициатива, която дава възможност на представители на корпоративния бизнес да зарадват 1000 български семейства в нужда, като им осигурят истинска празнична вечеря.

120 доброволци, както и много популярни личности на България, ще посетят домовете на 1000 семейства в нужда и ще ги зарадват с подаръци и празнична вечеря.

Инициативата за тази кампания е на Майкъл Струмейтис, Евгений Йорданов и Робърт Хигинс – собственици на Еuropean Plant Science Майкъл Струмейтис:

 

„Това, което ми прави впечатление е, че в България липсват благотворителни кампании, спонсорирани от корпоративния бизнес, в помощ на семейства по време на празниците.

Споделих с екипа ни в България, че има нужда от организирана кампания, в която да бъдат привлечени български корпорации.

Така създадохме Holiday Heroes, но не само за да осигурим празнична вечеря на семействата, а и за да привлечем вниманието на бизнеса към нуждата от корпоративна благотворителност.

Това е призив към корпоративна България да помогне на семейства в нужда по време на празниците. Нека направим тяхната празнична вечер по-хубава!

Тази кампания не е за нас! Тя е в помощ на семействата в нужда!”

Към кампанията се присъединяват LEV INS, Български Червен Кръст, Metro Cash & Carry, както и десетки доброволци, които лично ще участват в приготвянето и доставянето на подаръка в дома на всяко семейство.

Българо-Американска Търговска Камара, която вече над 10 години развива бизнес отношенията между Америка и България, се включва в кампанията с пълна сила!

Създадени са уеб-страница на проекта : www.holidayheroes.bg, както и Facebook страница със същото име, където всеки може да получи информация и да стане герой на инициативата. Открита е и 24 часова телефонна линия за връзка 0885 885 555

Евгений Йорданов допълва:

"Ако сте българска корпорация и искате да помогнете, присъединете се към нас. Всички сте добре дошли!

Ако искате да го направите сами, това е чудесно. Направете го!

Ако имате малък бизнес, бихте могли да нахраните поне едно семейство."

До момента са събрани 150 000 лв. Коледната вечеря, подаръците и продуктите, които всяко семейство ще получи са на стойност 150лв. Колкото повече средства бъдат допълнително набрани, толкова повече семейства в нужда ще получат коледните пакети на Holiday Heroes.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Всеки от вас може да подкрепи и разпространи кампанията, като изпрати коледна картичка с логото на Holiday Heroes.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..