Китайски милиардер ще дари цялото си богатство ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Четвъртък, 09 Февруари 2012 16:57, CSR News


Още един милиардер последва призива на Бил Гейтс и Уорън Бъфет най-богатите да споделят състоянието си и да го дарят за благородни каузи.


Основателя на компанията Evergreen Чанг Юнг Фа реши да дари цялото си богатство за благотворителни цели, съобщи BornRich.


Според оценката на списание „Форбс“ състоянието му надхвърля 50 млрд. юана или 1,69 млрд. долара. Богатството му обаче според него не е причина той да не вярва в закона на кармата. Богатият днес Фа е отгледан в семейство, което не се е радвало на охолен живот. С времето и постоянството в усилията си той е натрупал парите си, като е създал империята Evergreen в Китай.

Запитан защо е решил да дари богатството си, Фа обяснява начина си на мислене и личната си житейска философия, свързана до голяма степен с религията и идеята, че успехите са свързани главно с достойния начин на живот начовека.

Милиардерът искрено изповядва: „Ще дам цялата сума на моите пари за благородни каузи. Децата ми притежават дялове в борсовите холдинги, за да се грижат за себе си, и ако искат още трябва да ги заработят с честен труд. Моите благородни начинания са фонтана на радостта ми. Позволяват ми да спя по-добре нощем като знам, че съм оказал положително влияние и успехите ми в кариерата в този живот са наследство от доброто, което съм посял в миналия си живот. Затова смирено трябва да поема повече отговорности“.

Източник: manager.bg

 

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..