Сингапур "посади" 50-метрови дървета ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Вторник, 12 Юни 2012 12:42, CSR News

 

снимка: БГНЕСИзкуствени дървета, високи 50 метра, с огромни железни и бетонни стълбове и хиляди плътно завързани пилони за клони, бяха „посадени” в Сингапур. В тях са вградени соларни панели и висящи градини, а повърхността им може да улавя дъждовната вода, пише „Дейли мейл”.


Проектът включва и парк около огромните дървета, който да допълни красотата на гледката и да стане дом на градински фестивал.

Управата на града твърди, че колосите са построени с цел да бъдат туристическа атракция без аналог. Посетителите ще имат възможността да се разходят в короната на изкуствените дървета чрез висяща на 22 метра от земята пътека.

В изкуствения парк ще има общо 163 000 растения от над 200 вида. Ще бъдат представени растения от всеки континент, като някои са защитени видове, донесени от места, където човешката дейност ги е направила изчезващи.

Друга част от атракцията включва шоу „звук и светлина”, а гостите ще могат да се насладят не само на забързания градски живот, но и на красивата природа.

Очаква се цялата програма да заработи от 2 юли тази година.

Източник: btvnews.bg

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..