Иновативен начин за справяне с океанския боклук ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Сряда, 08 Август 2012 13:41, CSR News

 


В днешни дни много от нас са чували за Големия боклучен остров в Тихия океан. Това е плаващ остров от боклуци в Тихия океан, повечето от които са опаковки от заведения за бързо хранене. Въпреки че беше свършена много работа по оразмеряването и анализирането му, все още не беше мислено какво може да се направи с този боклук.

До сега.


Компанията за почистващи препарати Метод е измислила иновативен начин за справянето с боклуците, плаващи в океана като същевременно ангажира местните общности, повлияни от него. 

Плажовете на Хаваи обикновенно са последната спирка на отпадъците, пътуващи към Големия боклучен остров, заради океанските течения и ветрове. Метод организира множество плажни почиствания по време на Националния месец на океаните, ангажирайки служители, потребители и доброволци от неправителствените организации Sustainable Coastlines Hawaii и Kokua Hawai'i Foundation. Като резултат от тези почиствания доброволците са събрали повече от 1400 кг пластмасови отпадъци.

Но докато повечето океански почиствания просто преместват боклука от плажа на сметището, Метод използва 100% от него за производството на опаковки за новата си линия "Морски минерали".

Освен че е полезно за природата това е и умен ход от страна на бизнеса. Чрез тази инициатива компанията ясно показва ангажимента си по иновативен начин да постигне промяна като същевременно ангажира и няколко групи заинтересовани страни. А заради уникалността на тази инициатива  участниците я разпространяват както по време на почистването, така и когато продуктите се доставят в магазините.

Компанията е наясно, че с една единствена инициатива не може да се постигне висок резултат по посока почистване на боклуците в океаните, но се надява да повиши информираността на обществеността за Големия Боклучен Остров : „...използваме бизнеса си за да демострираме умни и иновативни ходове за оползотворяване и повторно използване на пластмасовите отпадъци, които вече са на планетата.”

Компанията вярва, че ще бъде постигната промяна, защото чрез тази инициатива ще дадат кураж и на други компании да проучат подобни възможности за справяне с проблем, който беше нерешим до преди известно време.

Източник: www.triplepundit.com

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..