Признание за иновативност, устойчивост и функционалност за Roca ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Четвъртък, 20 Декември 2012 13:36, CSR News

 

Roca получи признание за иновативност, устойчивост и функционалност на Designer Kitchen and Bathroom Awards 2012

Roca London Gallery /Галерия Roca Лондон/ и познатите на българския пазар колекция смесители L20 и душ пространство Hide&Seat получиха награди


София, 19 декември 2012 г. - Roca, получи три отличия на 10-тите Designer Kitchen and Bathroom Awards 2012 /Награди на Дизайнер кухня и баня/ в Лондон. Тези награди са заслужено признание за компанията като лидер и отправна точка в дизайна и архитектурата на банята.


Организаторът, професионалното издание списание Designer Kitchen & Bathroom / Дизайнер кухня и баня/ събра повече от 400 професионалисти от сферата на дизайна и архитектурата на церемония по награждаването в Tower of London /Тауър, Кралският дворец и крепост на Нейно величество/, една от най-емблематичните сгради на града.  

На събитието, Roca London Gallery /Галерия Roca Лондон/ добави още една награда към двете, които получи през тази година. Списание Designer Kitchen & Bathroom отличи пространството, създадено от Заха Хадид за новаторската концепция и дизайн на изложбената зала в категорията Bathroom Showroom of the Year 2012 /Изложбена зала за баня на годината/. Галерия Roca Лондон е удостоена с награда освен за категорията на обзавеждане за банята и за отлични постижения и иновации в дизайна и архитектурата.

През 2012 г., Галерия Roca Лондон получи общо три отличия. Първото бе на 10-те Lighting Design Awards /Награди за дизайн на осветление/ за иновативна концепция в дизайна на осветлението на изложбената зала в категория Large Retail /Големи търговци на дребно/. Следващото отличие дойде на Design Week 2012 /Седмица на дизайна 2012/, в категория Retail Interiors /Търговски интериори/. В тазгодишните Designer Kitchen and Bathroom Awards 2012, модерната колекция смесители L20 на Roca бе обявена за носител на златен медал за устойчиви иновации /Gold Winner for Innovation in Sustainability/. Колекцията L20 е нова и бе представена на пазара в по време на традиционната инициатива Новости Roca 2012 в изложбените зали на компанията, включително и в България. От самото си основаване, Roca приема дизайна и иновациите за свои ценности, които са в основата на всички проекти на компанията. Освен това, Roca работи непрекъснато в посока на технологични подобрения и иновации на продуктите, за да отговори на новите потребности на хората. Колекцията смесители L20 е прекрасен пример за усилията на компанията да бъде лидер в устойчивия дизайн в банята, и да отговори на новите изисквания на обществото. 

Колекция е L20 една нова концепция за смесители и определя тенденциите, както по отношение на технологията, така и на дизайна. Системата „студен старт” спестява енергия и намалява емисиите на въглероден двуокис /CO2/. Смесителите започват да работят със студена вода при централно положение на ръкохватката. Това е много лесно, благодарение на интуитивния дизайн на продуктите: ръкохватката на смесителя не може да бъде завъртяна надясно, а при нейното централно положение от смесителя потича студена вода. При завъртане наляво, постепенно се получавасмесване до топла вода. В основата на уредите са редуктор и ограничител на водния поток, които свеждат до минимум разхода на вода /до 6-8 л./мин./. Към иновативността и дизайна се добавя и предимството цена. Продуктите от колекцията L20 се предлагат на българския пазар на цена от 127 лв. за смесител за умивалник или за биде, което ги прави изключително достъпни в своя клас и са добре приети от българския потребител. Намират се в дистрибуторската мрежа на Roca в цялата страна.

 

Още един нов продукт на Roca получи признание на събитието в Лондон. То бе за душ пространството Hide&Seat в категория Innovation in Functionality /Иновации по отношение на функционалността/. Hide&Seat е проектирано да спести място чрез комбиниране на продукта и е перфектна илюстрация на концепцията за иновация, функционалност, практичност, интелигентност и минималистичен дизайн, с цел да се усвои напълно пространството. Hide&Seat също е продукт, представен на Новости Roca 2012 в изложбените зали на компанията, включително и в България.


 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..