Предстоящи Събития

Събитие 

Заглавие:
Конференция - Интегрирани подходи за предоставяне на здравни, образователни и социални услуги
Кога:
29.10.2014 - 30.10.2014
Организатор:
Фондация Български център за нестопанско право
Категория:
Събития за теб

Описание

На 29 - 30 октомври 2014 г. Българският център за нестопанско право и Националното сдружение на общините в Република България организират двудневна конференция на тема: "Възможни ли са интегрираните подходи при предоставянето на здравни, образователни и социални услуги?".

Темите за обсъждане ще са свързани с това какво е постигнато през годините с механизма за социално договаряне, какви европейски модели съществуват и са най-подходящи за българския контекст. Фокус на конференцията ще бъдат сесиите, посветени на възможностите за взаимодействието  между различните системи – здравна, образователна и социална, така че резултатът от това взаимодействие да води до интегрирана подкрепа за хората или такава, която е от най-голяма полза за тях.

Целта на форума е да се съберат на едно място заинтересовани участници в тези процеси – представители на общини, на НПО доставчици и на институции с правомощия по темата, за да може в дискусионен формат да се намерят допирните точки и се обсъдят приемливите решения по темите на конференцията.

Конференцията ще се проведе в периода 29-30 октомври 2014 г. в хотел Форум Централ, бул. "Цар Борис III" № 41.


Можете да се запознаете с поканата и програмата на конференцията, както и да се регистрирате за участие тук.

 

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
Фондация Български център за нестопанско право   -   Website
Държава:
БГ

Описание


Мисията на Български център за нестопанско право (БЦНП) е да оказва подкрепа при изработване и прилагане на закони и политики с цел развитие на гражданското общество, гражданското участие и доброто управление в България. БЦНП вярва, че развитието на правната рамка на нестопанските организации е основен механизъм за създаване на независимо и проспериращо гражданско общество.

БЦНП подкрепя граждански организации и хора, които искат да са активни и да работят за своите каузи.

  • Ние работим законодателството и средата в България да са подкрепящи, а не ограничаващи за гражданите и гражданските организации.
  • Ние помагаме на организациите да решават всякакви правни и други проблеми, с които се сблъскват.
  • Ние подкрепяме гражданските организации чрез:
    • обучения за това как да защитават интересите си пред държавата, как да намират средства за финансиране на идеите си, как да набират подкрепа и др.
    • достъп до информация и добри практики чрез Информационния портал за неправителствените организации в България (www.ngobg.info), нашия уебсайт www.bcnl.org и нашите публикации.
  • Подкрепяме гражданската инициатива чрез анализи и изследвания, изработване на препоръки и застъпнически кампании за подобряване на средата за гражданското общество в България.

 

Powered by Web Agency

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..