Предстоящи Събития

Събитие 

Заглавие:
ВЕИ обиколка „Енергийно пробуждане“ в Раднево и Стара Загора
Кога:
29.06.2015 - 01.07.2015
Организатор:
Greenpeace
Категория:
Събития за теб

Описание

Като част от световната кампания за енергийна [Р]еволюция, „Грийнпийс“- България организира тридневна обиколка из района на Стара Загора. В дните между 29-ти юни и 1-ви юли, екипът на „Грийнпийс“-България, заедно с доброволци и активисти, ще бъде в градовете Раднево (29-ти юни) и Стара Загора (30-юни и 1-ви юли).

 

Обиколката „Енергийно пробуждане“ има за цел да популяризира ползите от навлизането на ВЕИ инсталации за ползване на ниво домакинство, община, малък бизнес. „Грийнпийс“-България предлага на жителите и гостите на градовете Раднево и Стара Загора три забавни, образователни и полезни дни, които да ги запознаят с  възможностите за развитие на и във ВЕИ сектора в техния регион. Това ще стане чрез демонстрация на соларни устройства и уреди, занимателни ВЕИ работилнички за деца, информационна изложба и улично театрално представление.

 

„Грийнпийс“ - България смята, че развитието на ВЕИ сектора в страната ни трябва да продължи в посока малки децентрализирани ВЕИ мощности (до 30 кВ), които да се въвеждат на ниво домакинство и община. Децентрализираното производство на енергия от възобновяеми енергийни източници представлява приложима и достъпна алтернатива. Тя ще позволи на домакинства, ферми и общински сгради да произвеждат чиста енергия и да увеличат енергийната си независимост.


„Старозагорският регион е един от най-потърпевшите от дългогодишната държавна политика, която заключва сектора на енергетиката в средновековието, и спира развитието на възобновяемите енергийни източници. България има потенциала да ползва енергия не само по-ефективно, но и по начин, който няма да замърсява околната среда. Освен това, така ще се подпомогне икономиката като се създадат нови работни места”, каза Теодора Стоянова, координатор на кампанията „Климат и енергия“ в „Грийнпийс“-България.

 

Жителите и гостите на Раднево и Стара Загора ще имат възможност да станат част от „Енергийното пробуждане“ като посетят шатрите на „Грийнпийс“-България в Раднево на 29-ти юни (понеделник)  на Централната градска алея и в Стара Загора на 30-ти юни (вторник) и 1-ви юли (сряда) в парк „5-ти октомври“ (до сградата на Общината) от 10:00 то 19:00 ч.

 

Очакваме Ви за дни, изпълнени с полезна информация и забавления.

 

Програма на събитията:

 

гр. Раднево, Централна градска алея, 29.06

 

10:00 ч.- 19:00 – През целия ден - ВЕИ работилнички за деца, изложение на ВЕИ уреди и устройства, информационна изложба;

17:00 ч. – „Прахоляшка и Черното царство“ – Уличен театър

18:00 ч. – „Прахоляшка и  Черното царство“ – Уличен театър

 

гр. Стара Загора, Парк „5-ти октомври“ (до сградата на Общината“), 30.06 – 01.07

 

10:00 ч.- 19:00 – През целия ден - ВЕИ работилнички за деца, изложение на ВЕИ уреди и устройства, информационна изложба;

17:00 ч. – „Прахоляшка и Черното царство“ – Уличен театър

18:00 ч. – „Прахоляшка и  Черното царство“ – Уличен театър

 

Вход: Свободен

 

 

 

 

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
Greenpeace

Описание

Съжаляваме, все още няма налично описание.

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..