Остават броени дни до началото на Лятното училище за НПО Аркутино 2014 ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 12 Юни 2014 16:48, Български център за нестопанско право (БЦНП)


От 16 до 20 юни Международен обучителен център Аркутино за четвърта поредна година ще бъде домакин на Лятното училище за неправителствени организации.

Тази година интересът към обучителната програма беше голям и повече от 60 неправителствени организации кандидатстваха със свои представители. От тях одобрени за участие са 23 души от цялата страна, които чрез програмата ще могат да развият знанията, мотивацията и професионализма си като експерти в своите организации и така да спомогнат за успеха им.


Организатори на Лятно училище за НПО Аркутино са Български център за нестопанско право в партньорство с Фондация ПАЦЕП, а програмата се осъществява в рамките на проект „Ефективни подходи към устойчивостта на НПО“ и се финансира от Фондация „Америка за България“.

В рамките единственото в България училище за повишаване знанията и уменията на представители на гражданския сектор от цялата страна участниците ще могат да се запознаят с теми като: доброто управление на НПО, механизмите за взаимодействие с публичната власт, начините за осигуряване на финансова устойчивост за развитие на каузите на организациите, набиране на обществена подкрепа за граждански инициативи и др.

Сред лекторите на петдневната обучителна програма са както експерти от БЦНП и ПАЦЕП, така и външни обучители. Една от най-интригуващите за всички теми - набирането на средства и взаимодействието с корпоративни и частни дарители - ще бъде представена от Итка Несръстова, която има дългогодишен опит в Грийнпийс, Чехия и участва в международни проекти, фокусирани върху развитието на дарителството в Централна и Източна Европа. Сред останалите теми, представени от външни лектори, са взаимоотношенията между НПО и медиите, която ще бъде разгледана от Владимир Йончев, главен редактор на сайта OFFNews.bg и форума OFFRoad-Bulgaria.com. Представители на бизнеса от Аурубис България и Средногорие Мед Индустриален Клъстър ще разгледат темата за НПО и корпоративната социална отговорност, пречупена през техните практики.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..