Теленор организира конкурс за млади хора на тема „Знание за всички“ ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Четвъртък, 06 Август 2015 15:35, CSR News

София, 5 август 2015 – Днес Теленор дава начало на традиционния си младежки конкурс, победителите от който ще представят страната ни на международния семинар Telenor Youth Forum през декември в Осло.

 

Тази година темата на конкурса е „Знание за всички“ и в него могат да се включат активни млади хора от цялата страна на възраст между 18 и 28 години, които владеят английски език писмено и говоримо, умеят да представят своите идеи и да разказват истории. Кандидатите трябва да подготвят авторско есе в отговор на един от трите въпроса на конкурса. В своето есе, те могат да развият идея, да разкажат лична история или да опишат своята представа за ролята на дигиталните технологии за осигуряване на знание за всички.

 

Участниците трябва да качат своя актуална автобиография и есе на специална онлайн-платформа в срок до 21 септември 2015 г. Избраните 10 полуфиналисти ще бъдат поканени да представят своите идеи пред жури от представители на Теленор, Junior Achievement България и експерти от консултантската фирма denkstatt, като по време на срещата ще бъдат заснети кратки видеоклипове с всеки от участниците. До последния етап на конкурса ще достигнат 4 финалисти, които ще бъдат оценени от международно жури от представители на висшия мениджмънт на Теленор Груп и партньори на компанията. През първата седмица на ноември ще бъдат обявени имената на двамата победители, които ще представят България на Telenor Youth Forum 2015.

 

Форумът ще се проведе в периода 8 – 11 декември в Осло като Теленор ще поеме всички разходи по транспорта, прехраната и престоя на двамата победители. Те ще имат възможност да се запознаят с още 24 социално ангажирани младежи от цял свят, да обсъдят своите идеи за позитивна промяна в обществото и да получат напътствия от международни експерти в различни области. Програмата предвижда и много забавления, сред които присъствие на концерта по повод Нобеловата награда за мир, редом с редица известни личности.

 

Глобалната инициатива Telenor Youth Forum се провежда за трета поредна година като платформа за обмяна на мнения и идеи за това как дигиталните технологии насърчават позитивната промяна в обществото. Инициативата се осъществява като част от сътрудничеството на Теленор Груп с Центъра на Нобеловата награда за мир.

 

“Вярваме, че младежите, които растат във времена на дигитална свързаност, имат неповторимия шанс да представят своята визия и съвети как да изградим по- добро дигитално бъдеще за всички нас. В рамките на Telenor Youth Forum събираме млади хора от Европа и Азия, за да споделят мненията и вижданията си за предизвикателствата и ползите от все по-свързания ни свят. Нямаме търпение да посрещнем участниците от всички 13 държави, в които оперираме, на пълния с активности младежки форум в периода на връчване на Нобеловата награда за мир в Осло през декември.“, заяви Катя Нордгард, изпълнителен вицепрезидент и директор „Корпоративна политика“ на Теленор Груп.

Подробна информация за конкурса на Теленор е публикувана на www.telenor.bg/bg/telenor-youth-summit-2015.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS