https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Програма на Microsoft подпомага образованието в Индия ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Петък, 02 Август 2013 10:59, CSR News

Програмата "Партньори в обучението" бе стартиранa от Бил Гейтс, председателя на Microsoft Corporation, по време на посещението му в Индия през 2002 година. С обща инвестиция от $ 20 милиона евро, се цели да се достигне до 3,5 милиона студенти и 80 000 учители в рамките на държавните училища в страната през първите пет години. Проектът доставя цялостно IT обучение за обучители с цел да се ускори темпа на усвояване на IT грамотност и да се подобри учебната среда в държавните училища в страната.

 


 

“Партньори в обучението” цели да достигне до 250 милиона учители и ученици в световен мащаб до 2013. Тези усилия са насочени и към постигането на Целите на хилядолетието за развитие на ООН - за да се гарантирa, че всяко дете ще има достъп до начално образование до 2015 година.


Microsoft винаги са считали образованието за приоритетна област и вярват, че технологията предлага нови образователни възможности, както за учителите, така и за  учениците. Това кореспондира много добре с целите в Индия на повишаване качеството на образованието и пригодността за заетост чрез изграждане на умения посредством ИКТ. Проектът работи за интегриране на технологиите в ежедневното преподаване, учене и изследвания.


Първата фаза на „Партньори в обучението” е проектът Shiksha, където над 741 000 учители от държавни училище са били обучени до момента и са възпитали повече от 36 милиона студенти в цялата страна, като някои учители след преминаване на обучението са надминали класната стая и са повлияли на общност от 15 милиона граждани. По тази програма Microsoft Индия е партньор с 12 щата, като заедно създават 14 Shiksha академии и работят по близо 100 DIETs (District Institutes for Education and Training) (Областен институт за образование и обучение), предлагайки широк спектър от образователни услуги.


Проектът Shiksha Pragati е предназначен да подпомага училищата при изпълнението на професионален модел за развитие, който може да подобри стандартното инструктиране като даде възможност на учителите да използват ангажиращи вниманието технологични учебни средства. Проектът се фокусира и върху обучение на лидери сред учителите, които да станат обучители и да подпомагат колегите си в идентифициране на начини как технологично може да подобрят учебната програма и своето преподаване. Треньорите също помагат на своите колеги в разработването на необходимите умения за успешно интегриране на технологиите в класната стая.

Microsoft Индия стартира и www.innovativeteachers.com – портал за иновативни учители, който предлага уникална възможност за сътрудничество между учителите. Той им позволява да споделят ресурси за учебни планове, инструменти, позволяващи им по-голям достъп до технологии, както и такива за професионално развитие. Мрежата има повече от 4 милиона членове в 107 страни, което я прави най-големата мрежа от педагози в света.

Източник: http://www.microsoft.com

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..