https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Проект "1000 стипендии" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Петък, 30 Март 2012 16:14, CSR News

 

На първи февруари 2012 година започна надпреварата за стипендиите на Фондация „Комунитас“ – стартира проект „1000 стипендии“. В него могат да се изявят ученици от цяла България.

За шеста поредна година националният конкурс „1000 стипендии” ще подкрепи до 1000 ученици от 6-ти до 11-ти клас в тяхното развитие. „1000 стипендии” дава възможност да се кандидатства в 15 различни области от науката и изкуството. В обсега на проекта не влизат само спортът и танците. В срока за кандидастване, който е от 1 февруари 2012 г. до 21 април 2012 г., Фондация “Комунитас” очаква всеки млад ум, който има желание да се развива.


Право на участие имат всички от 6-ти до 11-ти клас, които са записани за редовно обучение в училища на територията на България. Конкурсът е разделен на два вида стипендии. Основа стипендия, която се състои от 500 лв. за цялата учебна година, 200 лева под формата на кредит за книги, възможност за писмени консултации с видни български учени и специалисти и членство в обществото на „1000 стипендии”. При поне 40% от носителите на основна стипендия, наред с показаните умения и знания, се взима под внимание и специфичен социален и/или здравословен статус на кандидата. Подкрепата на деца в неравнопоставено положение е ключов елемент в проекта. 

Най-високата категория в конкурса се нарича Стипендия за изключителни умения и се състои от 1000 лева за цялата учебна година, 400 лева кредит за книги, възможност за писмени консултации с видни български учени и специалисти и членство в обществото на „1000 стипендии”.

Освен финансовия стимул, който фондация „Комунитас” предоставя на стипендиантите си, в резултат на опита през годините, е изградено и общество на стипендиантите. В него всеки един ученик може да потърси съвет за своето бъдещо развитие от хора вече минали по неговия път, да намери личности със сродни интереси, да разработи проект съвместно с други стипендианти, да участва в общи събития.

Част от обществото на „1000 стипендии” е и Националното изложение на таланта „ВИЖ!Фест”. Второто издание на фестивала се проведе на 14 януари 2012 година и отново показа, че стипендиантите на фондация „Комунитас” са не само талантливи, но и успяват да напипат пулса на обществото. Пример за това е Симона Стойкова, която представи идеята си за „Зоополиция”, а само десет дни по-късно тази тема бе център на обществения дебат. В музикален център „Борис Христов”, който приюти „ВИЖ!Фест”, все още може да се види изложбата на стипендиантите от областта изобразителни и визуални изкуства. Техните произведения ще са на показ до 28 февруари 2012 г.

За повече информация по конкурс „1000 стипендии” и за всички необходими документи за кандидатстване може до посетите официалната интернет страница на проекта.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..