https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
ЕКОПАК България и Столична община връчиха наградите от проекта „Стани екогерой“ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Четвъртък, 16 Януари 2014 13:02, Екопак


На 15 януари 2014 г. беше връчена наградата за най–активното училище - 12 СОУ "Цар Иван Асен II" в съвместната инициатива на ЕКОПАК България - най голямата Организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки и Столична община „Стани екогерой“. Наградите бяха връчени от Тодор Бургуджиев – Изпълнителен директор на ЕКОПАК България и г-жа Лорита Радева, председател на Комисията по околна среда към Столичен общински съвет.


"Ако вие, децата, не изградите навици за разделно събиране на отпадъци и опазване на околната следа, то нашите усилия биха били напразни. Впечатлен съм от ентусиазма, с който се включихте в кампанията и съм убеден, че с него мотивирате всички вкъщи да събират разделно. Затова ЕКОПАК ще продължава да инвестира средства и усилия в информационно-образователни кампании, насочени към ученици. Много разчитаме на подкрепата на български училища и в това отношение 12 СОУ „Иван Асен II“ е чудесен пример", заяви по време на награждаването Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК България.


Освен голямата награда – мултимедийно оборудване (лаптоп, проектор и екран), децата от СОУ "Цар Иван Асен II" спечелиха още много награди: таблети, специални издания на сп. „National Geographic България“, ваучери за книги от издателство „Просвета“, а за своите семейства - ваучери от верига хипермаркети Технополис за енергоспестяващи домашни уреди.


За проекта:
“Стани екогерой“ е пилотен проект на ЕКОПАК България, който се проведе съвместно със Столична община в периода 1 декември 2013 г. – 6 януари 2014 г. В него се включиха 33 училища, а над 3000 ученици от 1 до 8 клас и техните родители от районите „Средец“, „Триадица“, „Оборище“ и „Красно село“ взеха участие в интерактивната игра и се състезаваха за над 230 награди.


Целта на проекта беше да повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото.


В рамките на пилотния проект бяха разработени и разпространени над 20 000 листовки, съдържащи клубна карта с индивидуален номер. С този номер учениците, заедно със своите родители, имаха възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра и да отговорят правилно на 8 въпроса, свързани с опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..