https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Два тона само за един месец – КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ с уникално постижение ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Понеделник, 26 Януари 2015 16:39, CSR News

 

По-малко от месец беше нужен за събирането наведнъж на поредните два тона пластмасови капачки за децата, лишени от родителски грижи.

Малко преди коледните празници от фондация „Идея в действие” с радост обявиха постигането на шестия тон пластмасови капачки за каузата на благотворителната кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Подкрепа каузата среща в цялата страна и дори извън пределите й и разпознаваемостта сред хора от различна възраст, социално положение, професия и служебен пост се повишава буквално всеки ден.

За краткия период след обявяването на шестия тон, количества с пластмасови капачки от всякаква форма и размер бяха транспортирани от куриерската фирма ЕВРОПЪТ 2000 – партньор на фондацията до завода за рециклиране, а заявките са по няколко всеки ден и то от всяка точка на картата на България.


Особени заслуги в това рекордно количество има КАМЕНИЦА АД, които дариха половин тон пластмасови капачки, събирани от служителите в Пловдив и Хасково за каузата на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ.


И така с постоянството и нестихващия ентусиазъм на стотици хиляди българи фондацията – организатор събра и предаде за рециклиране цели два тона пластмасови капачки само за един месец. Включват се много различни институции, частни и държавни фирми, заведения за хранене, танцови школи, университети и читалища. Местата, на които всеки участник може да занесе събираните капачки, са отбелязани в картата на страницата на фондация „Идея в действие” (http://ideainaction.net/karta-v-deystvie/). Постоянно там се добавят нови пунктове, които се откриват отново на доброволен принцип.


Специален принос за тези два тона имат и участниците от София, Видин, Димитровград, Хасково, Пловдив, Варна, Бургас и др.


“Двете места, които ще се сдобият с по един нов електроуред са Домът за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Мария-Луиза” в Пловдив, където са настанени 90 деца и Защитеното жилище към дома за деца и младежи с умствени увреждания „Св. Пантелеймон” в с. Видраре, общ. Правец, където живеят 8 младежи с увреждания. Двата уреда са съответно сушилна машина и хладилник и са избрани, за да посрещнат нуждите на двете заведения за предоставяне на социални услуги.” Това споделя Ива Колева – председател на фондация „Идея в действие”. „Нашите събирачи ни пожелаха за Новата 2015 година да събираме все по-бързо всеки следващ тон. Е, ето че с тяхна помощ, пожеланията се сбъдват!” допълва с усмивка тя.


Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ няма краен срок и всеки, който желае да се стане част от успешния отбор на Капачко и да работи в полза на децата, лишени от родителски грижи и същевременно за опазване на околната среда, може да се свърже с фондация „Идея в действие” на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .


С кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, както и другите си активни благотворителни инициативи екипът на фондация „Идея в действие” постоянно доказва, че с обикновени жестове може да постигне необикновен ефект - за тези, които получават, но и за тези, които дават от сърце.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..