https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Днес PARK(ing) Day превзема 21 места за коли в София ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Петък, 21 Септември 2012 11:51, CSR News

 

 


Второто издание в София на световната инициатива PARK(ing) превзема днес, 21 септември, 21 места за коли в столицата от 8 ч. сутринта до края на светлата част на деня.

Двойно повече от миналата година са участниците, които ще преобразят паркоместата си за един ден в локации с различна функция. Централен ще е паркингът на организаторите от фондация Credo Bonum, пред входа на галерия със същото име на ул. Славянска 2. Там ще има двуметров пъзел - карта с всички точки в столицата, както и цветен килим, наподобяващ българска шевица.


За първи път в PARK(ing) Day се включва и държавна институция - Министерството на финансите, които ще предоставят едно от местата си за коли.

С роял и музикални уроци, в които класическите звуци ще се смесят с градския шум готвят от Полски институт в София на ул. "Веслец" 12. Пред Институт Сервантес на ул. "Съборна" 1 ще има цветен парк с малка сцена, на която на всеки половин час след 9 часа ще се разиграва куклен театър с една роза в главната роля. 

Посолството на Дания е един от новите участници тази година. Оттам ще организират викторина на тема "климат" с награди билети за кино. Там ще можете и да поиграете на "Туистър", както и да опитате датски маслени бисквити.

Холандското посолство ще превърне служебния паркинг в двора си на ул. "Оборище" 31 в библиотека на открито, в която за четене ще са на разположение книги от колекцията на посолството на различни езици. Те ще работят до 13 ч. в петък. 

"Дневник" също се включва в инициатива с паркомясто на ул. "Иван Вазов", където ще се демонстрират умения по дърворезба, а минувачите ще могат да видят как изсъхналите дървета се преобразяват в красиви предмети. 

На същата улица един автомобилен производител прегръща зелената идея буквално, като показва как може една кола да разцъфне.

Нов Български Университет ще изгради пред храм-паметник "Св. Александър Невски" голяма камера обскура, а в късния следобед ще организира и работилница по изработка на фотоапарати от кибритени кутийки.

Безплатният културен справочник "Програмата" ще предизвика минувачите да опишат София с едно изречение, а после всеки ще може да прочете как другите около него виждат града. На ул. "Княз Александър I" ще има турнир по джаги, а победителите ще печелят студена бира в т. нар. Зелена Зона на една от българските марки бири. 

"Велоеволюция" ще организират велоработилница и вело-сервиз в рамките на едно паркинг място. Фондация "Евроразвитие" и "Аватар" ще предложат в своя парк(инг) творческа работилница за рециклиране на хартия, пластмаса, плат, дърво, метал и стъкло в полезни предмети.


****************


Всички PARK(ing) локации в София може да видите както на картата от снимката по-горе, така и в следния списък:

1. PARK(ing) Фондация Credo Bonum – ул. Бенковски, информационен център

2. PARK(ing) BACB – ул. Славянска 2

3. PARK(ing) Посолство на САЩ в България – ул. Гурко (пред Телефонна палата)

4. PARK(ing) Посолство на Дания – бул. Дондуков 54

5. PARK(ing) Посолство на кралство Нидерландия – ул. Оборище 31

6. PARK(ing) Полски институт в София – ул. Веслец 12

7. PARK(ing) Институт Сервантес – ул. Съборна 1

8. PARK(ing) Министерство на финансите – ул Славянска

9. PARK(ing) НБУ – храм-паметник "Св. Александър Невски"

10. PARK(ing) Фондация Евроразвитие и Аватар- ул. Любен Каравелов и ул.

Раковски

11. PARK(ing) Велоеволюция – ул. Иван Шишман

12. PARK(ing) БНТ – ул. Сан Стефано 29

13. PARK(ing) Dnevnik.bg – ул. Иван Вазов 10

14. PARK(ing) Програмата – ул. Иван Шишман

15. PARK(ing) Интерпред - бул. Драган Цанков 36

16. PARK(ing) IBM – Бизнес Парк София, Младост 4

17. PARK(ing) Зелена Зона Загорка – ул. Княз Александър I

18. PARK(ing) Mini – ул. Иван Вазов и ул. Раковски

19. PARK(ing) Dunlopillo – паркинг пред Народното събрание

20. PARK(ing) Drag bikes – ул. Сан Стефано 29

21. PARK(ing) ePark –бул. Тодор Александров и ул. Брегалница


Източник: dnevnik.bg

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..