https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
„Топлофикация Бургас” излъчи седмия си стипендиант за Деня на енергетика ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Сряда, 26 Юни 2013 13:40, CSR News


Енергетиката е основен двигател за всяка икономика, пред нея стоят и най-големите предизвикателства, касаещи бъдещето на планетата ни. Това прави професията на енергетика особено отговорна, а знанията и уменията, са основата, върху която се гради бъдещето на нашата страна. С тези думи се обърна към учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника изпълнителният директор на „Топлофикация Бургас” инж. Въльо Дучев.


През тази година бургаските енергетици избраха да отбележат своя професионален празник сред най-младите, които имат потенциал и желание в бъдеще да станат техни колеги. За Деня на енергетика специалисти от дружеството гостуваха в гимназията, за да споделят с учениците своя опит и отговорността, която професията им носи пред обществото.


В бранша бургаската топлофикация държи не само първенството по високо качество и най-ниски цени на топлинната енергия. Тя е и сред малкото представители на българския бизнес, ангажирани с израстването на следващите поколения специалисти. Вече седма година продължава партньорството между топлофикационното дружество и професионалната гимназия чрез осигуряване на стипендии на бъдещите енергетици на страната.


На 21 юни топлофикация обяви своя седми стипендиант – Пламен Янакиев, отличен ученик и математик. През годините предприятието е подпомогнало учениците Иван Кръстев, Стамат Фортунов, Веселин Павлов, Йордан Маринов, Пламен Величков и Красимир Райков.


„Не е случайно, че „Топлофикация – Бургас” гостува в училището ни, за да отбележи сред нас Деня на енергетика. Нашите възпитаници държат в ръцете си бъдещето. Те са призвани да решат проблемите с глобалната заплаха от изчерпването на енергийните ресурси и опазването на околната среда”. Така инж. Роза Желева, директор на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника  поздрави настоящите и бъдещи енергетици.


„Топлофикация Бургас” е дружеството, което осигурява топлина и уют на хиляди бургаски домове. Последователно в социалната си политика и в традицията за 7-ма поредна година за Деня на енергетика, то опрости месечни сметки на трима от коректните си абонати, този път за три поредни месеци – юни, юли и август. Услугата на топлофикация през тези три месеца ще е безплатна  за Паногеор Панов от к-с „Славейков”, Тодорка Топузанова от к-с „Лазур” и Николай Драгнев  от к-с „Изгрев”. Щастливците бяха избрани на случаен принцип измежду всички лоялни клиенти на дружеството. Жребия изтегли публично новият стипендиант на топлофикация Пламен Янакиев.


Съвместила най-модерните технологии и иновации с постоянство в социалните ангажименти, „Топлофикация Бургас” е сред най-успешните в страната. „Невъзможно е да се постигне всичко това без усилията и всеотдайността на нашите служители”, каза инж. Дучев и връчи грамоти на хората, осмислили живота си чрез професията на енергетика. За професионалните им умения и качествено изпълнение на поставените задачи бяха отличени Ирина Пчелева, Георги Богоев, Георги Ангелов, Герасим Къвръков и Веселин Георгиев.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..