https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
"Кариера в България. Защо не?" - под патронажа на Президента ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Вторник, 10 Септември 2013 13:26, CSR News

 

Под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев ще се проведе шестото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит и/или образование в чужбина „Кариера в България. Защо не?” (http://www.karieravbulgaria.com). За събитието на 12 септември 2013 г. в Интер Експо Център София вече са се регистрирали над 1000 потенциални участници. Организатори на форума са сдружение "Тук-Там" и фондация "Идентичност за България".

 

Рекорден е и броят на тазгодишните изложители – общо 60 организации ще се представят пред кандидатите за работа. Сред тях има български и международни компании, неправителствени организации и държавни институции. Спонсори на форума са Philip Morris, HP, Telerik, Демакс АД, Virtual Affairs, Manpower и Coca Cola. Събитието се организира и с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина.

Семинарната програма пък ще бъде открита от ръководителя на Представителството на Европейската комисия за България Огнян Златев в 10:00. Не за първа година форумът ще се излъчва в чужбина, но за първи път се организират местни събития – потвърдени са излъчвания в Берлин, Дънди, Лондон и Маастрихт. Благодарение на BulStream.com, българите от чужбина, които не могат да присъстват лично, ще могат да „разгледат” форума и да се включат в дискусиите. Общо над 35 лектори ще участват в семинарната програма и ще споделят своя опит в професионалната реализация в България.

 

Тази година освен изложители на фирми, ще има и участници от т.нар. „Алея на завърналите се” – това са успешно реализирани инициативи като Мрежа хлебни къщи и Уча.се с видео уроци по най-трудните предмети в училище, които са на българи с опит и образование в чужбина. Добрите примери в търсенето на работа ще имат възможност да видят участниците и по време на кариерните консултации и фирмените презентации – ще може да чуете как се диктуват световните пазари от България, какво представлява професията „Ръководител на полети“ и още много други.

 

За доброто настроение на посетителите ще се грижат и компаните партньори на форума – Photo King ще ви позволи да направите тематична снимка, за закуска ще има био айрян и боза от Harmonica, кафе паузите са осигурени от Mondelez Bulgaria, обядът за изложителите ще ни приготвят от Култ Гурме, а жаждата ще се утолява с продуктите на Coca Cola Bulgaria и Пирин Спринг.

 

Всяка година организаторите си задават въпроса доколко е успешен форума в намирането на работа на кандидатите. През изминалата година 77% от участниците на форум Кариера в България. Защо не? 2012 са намерили работодател, който харесват. Макар че информираността е основната цел на събитието, е важно да се знае и колко българи от чужбина са се завърнали и реализирали успешно тук. Затова стартира и проектът „Аз избрах! Кариера в България. Защо не?”, в който вече над 30 човека са разказали своята история за успеха обратно в родината.

 

 

За контакти и повече информация:

ЗА ПОСЕТИТЕЛИ / КАНДИДАТИ

Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Мила Натудова, Тук-Там

Моб: +359 988 920 462

ЗА ИЗЛОЖИТЕЛИ / РАБОТОДАТЕЛИ / СПОНСОРИ / МЕДИИ

Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Теменужка Спирова, Идентичност за България

Моб: +359 882 972 255

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..