https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
ЧЕЗ се включи в артистичен проект ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Понеделник, 16 Септември 2013 15:06, ЧЕЗ България


Електрическо табло на булевард „Цар Освободител“ 6 събира най-софийските емоции на жителите и гостите на града. ЧЕЗ се включи в артистичен проект по повод празника на София 17 септември.

Компанията предостави електрическо табло на столичния булевард „Цар Освободител“ 6, което се превърна в концептуално платно за проекта „Изживей София“ на двама млади автори. Той представлява вълнуващ словесен пъзел от миниразкази за най-знаковите изживявания и детайли от ежедневието, въплътили духа на столицата.


Сред пъстрата палитра от емоционални спомени са „да видиш Витоша от „Витошка“, „среща на Попа“, „да си катерил морените“. За рамка на историите служи гербът на София. Идеята е на писателя Александър Шпатов, а художествената реализация е дело на Филип Бояджиев. Местоположението на електрическото табло е избрано така, че да привлича погледите на основния туристически поток в града. Средствата за реализацията на проекта са предоставени от ЧЕЗ.

„Столична община е наш коректен дългогодишен партньор и се радваме, че имаме възможност да допринасяме за оформянето на по-артистична, по-ярка, наситена с послания градска среда, за създаването на едно уникално усещане за София. Нашата обща цел е да правим живота на гражданите на столицата по-комфортен и вярвам, че ще продължим да си сътрудничим успешно и занапред“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

В резултат на успешното сътрудничество между ЧЕЗ и Столична община компанията санира две детски градини и училище в София. В желанието си да допринесе за по-естетичния облик на столицата миналата година ЧЕЗ започна реализацията на проекта "Цветни улици", в рамките на който бяха изрисувани 100 електрически ревизионни табла в центъра на града.

В момента ЧЕЗ е в процес на реализация на ключов за електроснабдяването на София проект за изграждане на нов кабелен електропровод 110 киловолта между подстанциите „Средец“ и „Хиподрума“. Завършването му значително ще повиши сигурността на доставките на електрическа енергия и ще постави началото на  нова схема на електрозахранване на града. Обектът е част от дългосрочния проект на компанията за модернизация на критичната електроенергийна инфраструктура в София, чието осъществяване ще изисква инвестиции в обем на 130 млн. лева през следващите десет години.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..