https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Една история за успех ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Петък, 21 Март 2014 11:59, Фондация за социална промяна и включване

 

Кольо Михайлов Маринов е на 25 години. При нас в „Дом Възможност” Скравена дойде в началото на декември 2012 година. Напусна след 9 месеца.

 

„Имаше моменти, докато бях малък, и когато бях в пансиона  с братята ми крадяхме. Сега вече не ми е интересно. Не искам. Имам чувството, че съм се излекувал от това. Сега по-добре да си поискам, или да си легна гладен, отколкото да открадна. Искам да стана полицай. Това ще ми даде повече шансове.”

 

Кольо е роден в Бяла Слатина. След смъртта на майка му, когато е на 6 години баща му се пропива и Кольо е поверен на институционална грижа. Има още петима братя. Не поддържа контакт с никого от семейството си. Израснал е в дома за деца лишени от родителски грижи “Никола Вапцаров” в Роман. Там завършва и средното си образование.


След като напуска институцията, има няколко години на нестабилност и лутане. През това време работи в строителството, живее където намери, започва да има проблеми с полицията. Но знае, че не желае да живее така. Има мечти. Иска да върви напред. Иска да завърши университет.


Когато е на 22 години разбира от свой приятел, че може да остане в защитеното жилище „Заедно” в Гурмазово. Остава една година там, през която с тяхната подкрепа започва шофьорски курс.

 

При нас в Скравена Кольо остана 9 месеца. За това време той се стабилизира, завърши шофьорските курсове и успешно си взе изпитите. Сега е правоспособен шофьор категория В и С. Подготви се и кандидатства в спортната академия „Васил Левски”. Сега е студент първа година в академията - учителски профил. Иска да запише втора специалност – „МВР” в спортната академия. Мечтата му е да стане полицай.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..