https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
„Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ обвърза своята годишнина с кауза на фондация „За Нашите Деца“ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Петък, 01 Май 2015 14:37, Фондация "За нашите деца"

 

Фондация „За Нашите Деца“ откри съюзник в лицето на животозастрахователната компания „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“, която подпомогна каузата „Подкрепяща семейна грижа за деца в риск“. Компанията дарява 20 000 лева, с които ще бъдат спасени от изоставяне 10 деца и ще бъдат подкрепени 20 деца в приемни семейства. 

Според последните статистики България е на първо място в Европа по брой изоставени деца. Всяка година у нас се оставят 2000 бебета. Половината от тях – още в родилния дом. Близо 4000 деца в страната ни все още живеят в домове. Основна мисия на фондация „За Нашите Деца“ е да помага именно на тях. Финансовата помощ, която държавата отпуска, за да им осигури по-добро бъдеще обаче, е крайно недостатъчна. Ето защо в своята кауза фондацията има нужда от съмишленици.

Такъв съмишленик се оказа именно ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп”. През годините компанията с постоянство подкрепя социални и доброволчески каузи в помощ на деца и младежи в неравностойно положение. Такова е нейното намерение и занапред.  

В потвърждение на това и по случай 20 годишния си юбилей ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” пое ангажимента да подпомогне каузата на фондация „За Нашите Деца” с 20 000 лв. в следващите дванадесет месеца. Дружеството направи съпричастни на този избор близо 500 служители, партньори и гости, присъствали на официална церемония по този повод. 

Сумата, която ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” дарява на  фондацията, е възможна благодарение на наградата на д-р Гюнтер Гайер за социално съзнание, която основният акционер на Виена Иншурънс Груп - Винер Щетише Ферзихерунгсферайн, присъди на дружеството през 2013 г. за социалната му ангажираност. 

По повод подкрепата Светла Несторова, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” заяви: “Тези, които ни познават, знаят, че като компания сме много активни в различни видове социални и доброволчески дейности, включително такива, които са не толкова корпоративни, колкото лични каузи на хората от екипа. Това се дължи на нашата корпоративна култура, но също така и на споделените ценности и разбирания по отношение на бъдещето на най-младите членове на нашето общество, които са лишени от родителска грижа и свой дом. Радваме се, че можем да помогнем, и се надяваме партньорството ни с фондация „За Нашите Деца” по тази кауза да доведе до положителни резултати.“.

Изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца“ Иванка Шалапатова изказа своите благодарности: „Радваме се, че ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп “ стана наш съюзник в каузата всяко дете да живее спокойно и щастливо в семейна среда. Поздравяваме компанията, че е осъзнала необходимостта да инвестира в развитието на най-уязвимите деца. Ние от фондация „За Нашите Деца“ смятаме, че ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп “ е пример за компания, отговорна към обществото.“.

Партньорството между фондация „За Нашите Деца“ и ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“  по каузата „Подкрепяща семейна грижа за деца в риск“ стартира през април 2015 г.

 

Партньорството се осъществи с подкрепата на CSR Bulgaria
Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..