https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Неделя, 02 Юли 2017 17:32, CSR News
Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018

Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на
https://nova.bg/promyanata

Четвъртото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп - ПРОМЯНАТА, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България вече е факт. Програмата е отворена за кандидатстване до 18 юли и всеки, който има работеща и иновативна идея за трайно подобряване на колкото се може повече деца в България, може да кандидатства до 18 юли на https://nova.bg/promyanata.


ПРОМЯНАТА цели да подобри живота на децата, като помогне на социални предприемачи да реализират и постигнат устойчиво развитие на идеите си с цел по-доброто и сигурно бъдеще на децата в България. Досега инициативата  помогна на над 13 000 деца в цялата страна, а всяка година NOVA инвестира над 190 000 лв., за да може положителната промяна за децата на България да стане реалност. Инициативата у нас е част от мащабното търсене на ПРОМЯНАТА по целия свят.

“В началото, когато започнахме „ПРОМЯНАТА”, почти не вярвахме, че ще се случи, защото социалното предприемачество в България не е добре застъпено и познато. Втори мандат очакваме да се случи приемането на закон за социалната икономика, както и европейските програми да станат по-приятелски настроени към социалните предприемачи. Социалното предприемачество обаче се случва истински в България благодарение на ПРОМЯНАТА и за тези години успяхме да помогнем на хиляди деца от цялата страна.”, сподели посланикът на инициативата Ани Салич в ефира на Здравей, България на 1 юни, когато беше даден старта на тазгодишното издание.  

На официално събитие по повод старта на ПРОМЯНАТА зам. Министърът на Труда и социалната политика Росица Димитрова сподели доброто си впечатление от резултатите, които инициативата постига и обеща: „Поемам ангажимента да се даде възможност социалното предприемачество в България да стъпи на една по-отговорна и стабилна основа, за да може това, което ние извеждаме като потребности и реалности от нашата страна, да бъде разписано в един наистина работен закон по социалната икономика.”

По време на събитието, Петя Терзиева, Директор Маркетинг и Комуникации на Нова Броудкастинг Груп сподели, че компанията не само дарява средства на проектите на ПРОМЯНАТА, но и осигуряват възможност на всеки един от тях да се развие, чрез инвестиране в обучения, менторство и медийна подкрепа. Директорът на фондация Reach for Change България Юрий Вълковски сподели, че формата за кандидатстване в ПРОМЯНАТА е изключително достъпна и лесна за попълване на https://nova.bg/promyanata. Най-важното нещо, което трябва да притежават новите герои на ПРОМЯНАТА е да имат страст да помогнат на децата, да създадат иновативна идея, да вярват в това, което правят и да знаят как да превърнат идеята си в устойчиво социално предприятие”, допълни той.

На 1 юни предаването „На кафе” по NOVA също бе посветено на децата и на ПРОМЯНАТА. Малките герои, на които инициативата е помогнала досега, създадоха най-голямата детска рисунка, сътворявана някога в българския ефир и споделиха с Гала мечтите си за „Свят без граници, в който всички се разбираме и уважаваме”.

През 2014 г., със старта на „ПРОМЯНАТА” Нова Броудкастинг Груп се превръща първата медийна компания в България, която вижда и оценява колко значима кауза е развитието на социалното предприемачество у нас като следващ, по ефективен модел за благотворителност. Чрез него нуждаещите се получават не просто средства, за да решат еднократно проблемите си, но и дългосрочна подкрепа, знания и умения, чрез които могат сами, по-ефективно и трайно да се справят с тях.

Освен финансовата подкрепа, всяка година Нова Броудкастинг Груп активно включва своите служители в доброволчески четения, интервюта с кандидатите и финалното жури за избора на големия победител. В допълнение, компанията осигурява медийна подкрепа за всички финалисти, а наши служители стават техни ментори, за да споделят бизнес опит и да им дадат стратегически съвети.

 

 

Ти можеш да си новият Герой на ПРОМЯНАТА! Кандидатствай на https://nova.bg/promyanata до 18 юли!

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..