Да подариш дъга ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Неделя, 25 Юли 2010 14:47, CSR News

Let's Colour е международен проект на компаниите за бои Dulux, Dulux Valentine, Coral и Marshall, чиято основна идея е да превръща сиви и мрачни градски пространства във феерии от ярки и празнични цветове.

Проектът с мотото „Grey is out. Gloom is gone!" е насочен към местни общини в различни краища на света, които имат желанието да превърнат заобикалящата ги среда в едно по-цветно и по-приятно за живеене място.

 

Да подариш дъга

Кампанията стартира през март тази година едновременно в Бразилия, Франция, Великобритания и Индия. Жители от местни общини и доброволци по програмата спретват ръкави и се заемат с боядисването на училища, улици, домове и площади.

Първите обекти са улиците на Лапа в Рио де Женейро, жилищния комплекс Aulnay-sous-bois в Париж (пострадал при бунтовете от 2005 г.), основно училище „Вирджиния" в Тауър Хамлетс, Лондон, и обществен площад, училище и основната улица на град Йодпур в Индия.

Наскоро ентусиастите от Let's Colour боядисаха сграда в Шанхай, а в началото на този месец се заеха и с една от най-старите улици в Истанбул  - Ayrilik Cesmesi Sokagi, която има над 400-годишна история.

Да подариш дъга

Радостното в случая е, че един проект, замислен като PR акция, успява да се превърне в споделен празник за хора от различни култури и раси, и не цели единствено корпоративните интереси. Да се надяваме, че екипът на Let's Colour ще продължи мисионерския си поход, така че над още сиви райони по света да изгрее дъга.


Повече за проекта може да научите тук

 

Източник: Stand.bg


Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..