https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Нова паркинг система намалява вредните емисии ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 21 Юни 2012 17:21, CSR News

 


Лайфстайл центърът от открит тип СТРАНД Бургас въвежда ново съоръжение за екологичен начин на живот. Интелигентна паркинг система, която помага на посетителите да намерят свободно място за своята кола.

Паркинг системата е създава удобството да отвежда шофьорите до най-близкото свободно паркомясто. Освен това тя ще им посочва къде са паркирали автомобила си, когато са готови да напуснат обекта.


Внесена от българската фирма UBR, системата е изградена от големи осветителни тела, обозначаващи дали мястото, върху което са поставени, е свободно, и многобройни LED монитори, насочващи колите до незаетите места.

Мрежа от инфрачервени камери, оборудвани с технология за разчитане на регистрационни номера, ще наблюдава всяко превозно средство постъпило в паркинга. При напускане на СТРАНД, гостите на лайфстайл центъра ще могат да въведат номера на колата си на специално поставени за целта съоръжения и системата ще им покаже къде са спрели и как да стигнат до автомобила си.

Освен това системата ограничава изхвърлянето на вредни газове в атмосферата, тъй като спестява времето в търсене на място за паркиране. Интелигентната технология намалява консумацията на гориво, и като цяло подобрява цялостната екологична перспектива на СТРАНД.

Очаква се строежът на СТРАНД Бургас да приключи през август 2012 година.

 

 

Powered by Web Agency