https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
"Свилоза" ще пази нисковъглеродна диета ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 29 Май 2012 12:05, CSR News

 

Снимка: Money.bg, © Свилоза АД"Свилоза" официално се отказа от автомобилите. Служителите на компанията вече ще се придвижват само с велосипеди на територията на завода, като за целта дружеството е оборудвано с велосипеден парк. С това нововъведение годишно ще бъдат спестени 34 тона въглеродни емисии.


"Свилоза винаги е била лидер в сферата на зелените технологии в областта на целуозно-хартиената промишленост в страната и региона", каза изп. директор Красимир Дачев. "За нас e от изключителна важност дейността ни да бъде в хармония с природата и затова ще продължим да следваме екологичната политика на дружеството и да създаваме нови зелени практики", допълни още той. 

Целта на дружеството е в следващите 3 години да бъде постигната 150 МW топлинна мощност от утилизация на отпадъчна биомаса и утайки от пречиствателни станции. Основен проблем пред отрасъл "Дървопреработване" обаче остава корупционната среда, създаденият изкуствен дефицит и толерираните от законодателството антипазарни механизми в държавата. Това от своя страна води до спиране или намаляване на обема на производството не само в "Свилоза", но и във всички индустриални преработватели у нас. Последствията са свързани с огромни загуби за предприятията и за бюджета, както и със социално напрежение поради освобождаване на работници и специалисти в сектора.

Източник: Money.bg

 

 

Powered by Web Agency